Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2631 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2015 - 16:50

Zincirleme hakaret ve zincirleme iftira davası başladı

Büyüt
Küçült
Zincirleme hakaret ve zincirleme iftira davası

Bakırköy 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya Aydın Doğanın avukatları Şehnaz Yüzer ve Eren Mustafa Şener ile Mustafa Dolunun avukatı Begüm Yılmaz katıldı. Avukat Begüm Yılmaz, duruşmaya gelmeyen müvekkili Mustafa Dolunun sağlık sorunlarını gösteren mazeret belgesi sundu.

AVUKAT YÜZER: ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR

Aydın Doğanın Avukatı Şehnaz Yüzer, sanığın sorumlu müdürü olarak görev yaptığı Güneş Gazetesinin, Aydın Doğanın onursal başkanı olduğu gazete ve yazarlarını, muhabirlerini sürekli hedef gösterdiğini, kasıtlı ve iftira niteliğinde yayınlar yaptığını belirtti.

Yüzer şöyle devam etti: Maalesef bu yayınlar sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/86033 soruşturma numarasıyla terör örgütünün propagandasını yapmaktan diğer müvekkillerimiz aleyhine soruşturma başlatılmıştır. Şüpheliler bu kurgulama yayınları kasıtlı bir biçimde ve 6 ayı aşkın bir süreden beri devam ettirmektedirler. Hürriyet Gazetesi yayınlarını ve köşe yazılarını çarpıtarak algı operasyonu yaratmakta ve müvekkillerimiz hedef gösterilmektedir. Maalesef bunda da başarılı olmuşlardır. Müvekkilimizin Terör örgütü kıyafetli foto montajlı fotoğrafları bu dava açıldıktan sonra dahi 23 Temmuz 2015 tarihli yayınlarında aynı şekilde kullanmışlardır. Bu kapsamda sayın mahkemeye zincirleme suç kapsamında değerlendirilmesi maksadıyla 6 aylık yayınları dosya halinde sunuyorum.

ZORLA GETİRME KARARI VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ


Sanık avukatı Begüm Yılmaz müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek müvekkilinin doktor raporunu mahkemeye sundu. Söz alan Avukat Şehnaz Yüzer Biz sanığın samimiyetine inanmıyoruz. Bu nedenle hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep ediyoruz dedi.Mahkeme hakimi, sanığın belgeye dayalı mazeretinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneş Gazetesi, 3 Nisan 2015te manşetten Fena Yakalandınız, 6 Nisan 2015 tarihinde Kaosun efendileri başlıklarıyla yayınladığı haberler üzerine Aydın Doğanın şikayetini değerlendirerek Güneş Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu hakkında Sesli ve görüntülü ileti ile alenen zincirleme hakaret ve Basın yoluyla zincirleme iftira suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024