Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 911 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2023 - 03:53

Yüksel Arslan partisinden istifa etti

Büyüt
Küçült
Yüksel Arslan partisinden istifa
İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun ardından Ankara Milletvekili Yüksel Arslan da partisinden istifa etti.

Ä°YÄ° PARTÄ°'DEN Ä°STÄ°FA ETTİĞİNÄ° AÇIKLADI

AkÅŸener'in CHP ile iÅŸbirliÄŸine kapıyı kapatması, Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve ABB BaÅŸkanı Mansur YavaÅŸ'ı eleÅŸtirmesine deÄŸinen Arslan, istifasını sosyal medyadan duyurdu. Arslan'ın açıklamasında ÅŸu ifadeler yer aldı:

"Ä°YÄ° Parti, Türk siyasetinde ortaya çıkan derin boÅŸluÄŸu doldurmak, seçmenin iradesinin en doÄŸru ÅŸekilde parlamentoya yansımasını saÄŸlamak amacıyla kurulmuÅŸtur. Ülkemizde demokrasinin kökleÅŸip kurumsallaÅŸmasını ve kamu kaynaklarının etkin, verimli bir ÅŸekilde kullanılıp devletimizin daha güçlü olmasını, hizmetlerin herkese eÅŸit, adil bir ÅŸekilde ulaÅŸmasını isteyen insanlarımızın sesi, sözü olmak amacıyla siyaset sahnesinde güçlü bir ÅŸekilde yerini almıştır.

Emperyalist istila ve iÅŸgale karşı 100 yıl önce verdiÄŸimiz Ä°stiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırarak Türk milletinin yeniden tarihin öznesi olmasını saÄŸlayan Türk milliyetçilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde etkin, aktif bir ÅŸekilde temsil edilmelerini saÄŸlayan Ä°YÄ° Parti; tabanından en üst kademesine kadar vatansever, samimi, dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi insanların partisidir. Benim de Ä°YÄ° Parti'de bulunma nedenim budur.

"AKÅžENER'Ä°N BÄ°LGÄ°SÄ° DAHÄ°LÄ°NDE ANKARA'DA Ä°Åž BÄ°RLİĞİ Ä°ÇÄ°N ÇABA GÖSTERDÄ°M"

14 Mayıs 2023 seçimi sürecinde yapılan ön seçim ; gençlerin siyaset yapmasına, partimizin demokratik usullerle aday göstermesine öncülük yaptı. Bizleri daha gayretli çalışmamız hususunda motive ederek halkımızla kaynaÅŸmamızı saÄŸladı. Bu sebeple Ä°YÄ° Parti'nin siyasi varlığını devam ettirmesi en büyük arzumdur.

14 Mayıs seçimi sonuçları üzerinden baÅŸlayan siyasi ittifak tartışmaları, yaklaÅŸan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partilerin tutumları ve gösterecekleri adaylar üzerinden devam etmektedir. Seçimlerde iktidar medyasının kara propagandası adaylarımızı, yöneticilerimizi olumsuz yönde etkilemiÅŸtir. Seçim sürecinde yaÅŸanan olumsuzlukları deÄŸerlendirmeye alan Ä°YÄ° Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönünde bir irade beyan etmiÅŸtir.

Partimiz iradesini beyan etmesine raÄŸmen ben mevcut siyasi ve sosyal gerçeklikten hareketle sürecin başından itibaren Ankara özelinde partimizin tabanının iradesini, beklentilerini karşılayacak saÄŸduyulu bir kararın alınması için çaba sarf ettim. Partimizin yetkili organları ve Genel BaÅŸkanım Sayın AkÅŸener'in bilgisi dâhilinde partimizin kazanımlarını koruyacak ÅŸekilde Ankara'da iÅŸ birliÄŸinin devam ettirilmesi gerektiÄŸini, Ankara'nın diÄŸer illerden farklı olduÄŸunu anlatarak alınacak kararın Ankara için olumlu sonuçlanması için samimi bir ÅŸekilde çaba gösterdim.

"AKÅžENER'DEN KONUNUN TARAFLARIYLA GÖRÜÅžMEK Ä°ÇÄ°N ONAY ALDIM"

GörüÅŸ ve düÅŸüncelerimi paylaşırken Ankara BüyükÅŸehir Belediyesinin de 5 yıldırMillet Ä°ttifakı'nın belediyesi gibi çalıştığını, bu süreçte Ä°YÄ° Parti Ankara Ä°l BaÅŸkanlığımızın ve 21 ilçe baÅŸkanımızın Sayın Mansur YavaÅŸ'ı desteklediklerini anlattım. Aynı zamanda 14 Mayıs seçimleri sırasında Genel BaÅŸkanım Sayın AkÅŸener'in miting yaptığı 42 vilayette kürsüye Sayın Mansur YavaÅŸ ile çıktığını ve "namuslu, dürüst, çalışkan belediye baÅŸkanı" diye övgü ile bahsettiÄŸini hatırlattım.

Öyle ki partimizin 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısı sonrasında Genel BaÅŸkanım Sayın Meral AkÅŸener ile yaptığım görüÅŸmede Sayın AkÅŸener'in, "CHP'den somut bir teklifle gelinmediÄŸini ve Mansur Bey'e karşı menfi bir tutum içinde olmadığını…" söylemesi üzerine, kendilerine "Konunun taraflarıyla bu diyaloÄŸu paylaÅŸabilir miyim?" diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuÅŸmayı ilgili taraflarla paylaÅŸtım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluÅŸan görüÅŸlerimi ifade ettim.

"GAYRETLERÄ°MÄ°N OPERASYON OLARAK Ä°THAM EDÄ°LMESÄ° ÜZÜNTÜ VERÄ°CÄ°"

Sayın Genel BaÅŸkanımızın UÅŸak'ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iÅŸ birliÄŸi zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin "partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek" ÅŸeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Ayrıca partimize hizmet etmek için yaptığım samimi gayretler, bizlere güvenerek oy veren kardeÅŸlerimin yanı sıra teÅŸkilat yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve Sayın Genel BaÅŸkanımız tarafından da bilinmektedir."

Ä°yi Parti ,Ä°stifa ,Milletvekili , Yüksel Arslan





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024