Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1846 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2015 - 21:59

Yüksekovadaki olaylar sırasında 2 kişi öldü!

Büyüt
Küçült
Yüksekovadaki olaylar sırasında 2 kişi

Yüksekova İlçesinde güvenlik güçleri, PKKlıların hendek ve barikatlar kurduğu Orman, Yeşildere ve Cumhuriyet mahallerine operasyon yaptı. Mahallelere giden güvenlik güçlerine operasyonda, PKKlı teröristler el yapımı patlayıcı, roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 zırhlı polis aracının hasar gördüğü belirtildi.

Sabah saatlerine kadar devam eden operasyonun ardından bir grup gösterici de ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında havai fişek atan göstericilere polis gaz bombası basınçlı su ve plastik mermilerle müdahale etti. Olaylar yer yer devam ediyor. İlçede kepenkler açılmadı.

OLAYLAR SIRASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Diyar Akın ile Diyar Ertaç, hayatını kaybetti. Yapılan yürüyüş sırasında PKKlı bir grup polise taş ve molotof kokteyli atmaları üzerine polis göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polisin müdahalesini ardından göstericiler ara sokaklara dağılırken, mahale ve sokak aralarındaki gerginlik ise giderek tırmandı.

Cengiz Topel Caddesinde çıkan olaylar sırasında kalabalık arasında bulunan Diyar Ertaç başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Diyar Akın ise burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Çıkan bu olayın ardından polis ilçede geniş güvenlik önlemler alırken, hayatını kaybeden Ertaç ve Akının cesetleri ise otopsi işlemlerini yapılması için Hakkari Devlet Hastanesine gönderildi.

YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024