Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2036 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2015 - 11:06

Yırtık çoraplı şehit kızlarından güzel haber

Büyüt
Küçült
Yırtık çoraplı şehit kızlarından güzel

Güneydoğuda çatışmaların yaşandığı bölgelerden gelen acı haberlerle sarsılan Türkiye, yüreklere su serpen şehit yakınlarının hikyesiyle teselli buldu. 2007 yılında Şırnakta terör örgütü PKKya yönelik operasyonda şehit düşen babaları Piyade Onbaşı Kasım Aksoyun cenazesinde akrabalarının kucağında yırtık çoraplarıyla görüntülenen ve tüm Türkiyeyi hüzne boğan Güneş ve Zeliha kardeşler şimdi babalarının adını taşıyan okulda eğitim görüyor.

Devletin de desteklediği yardım kampanyaları ile kendi adlarına kayıtlı birer ev sahibi olan iki kardeş, okuyup öğretmen olmak istiyor. Şehidin ağabeyi Ömer Aksoy, Her şey iyi, devlet büyüklerimiz sağolsun hiçbir sıkıntı yok. Çocuklar eğitimlerine devam ediyorlar. Babalarının hasreti dışında bir sıkıntıları yok. Şehidimiz de rahat uyuyor, biliyorum ki ruhu şad olmuştur dedi.

POSTAnın manşetine taşıdığı şehit kızlarının çıplak ayaklı fotoğrafı büyük yankı uyandırmıştı.

 

TERHİSİNE 20 GÜN VARDI

Terhisine 20 gün vardı Şanlıurfanın Eyyübiye ilçesinin Beşat Mahallesinde yaşayan Aksoy ailesinin iki kız kardeşin babası 22 yaşındaki Piyade Onbaşı Kasım Aksoy, terhisine 20 gün kala 7 Ekim 2007de Şırnakın Gabar Dağında pusuya düşürülerek 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü. Şehitlerin hikayeleri tüm Türkiyeyi yasa boğarken, Aksoyun cenaze töreninde 2 ve 3 yaşındaki kızları Zeliha ile Güneşin yırtık çoraplarıyla objektiflere takılan yürek burkan görüntüleri hafızalara kazınmış yürekleri dağlamıştı.

Minik kızların görüntülerinin kamuouyuna yansımasının ardından yurt içi ve yurtdışında yardım kampanyaları başlatılmış kızlara birer ev satın alınmıştı. Şehit Aksoyun iki kardeşi de yasalar çerçevesinde kamu kurumlarında işe yerleştirilmişti. Şehidin adı da köyü Beşattaki ilkokula verilmişti. Türkiyeyi derinden etkileyen görüntülerinin ardından Irakın kuzeyine 21 Şubat 2008de başlatılan operasyona da şehit onbaşının kızlarından Güneşin adı verilmişti.

DİNMEYEN BABA ÖZLEMİ

Dinmeyen baba özlemi Şehidin kızlarının son durumu, önceki gün DHAnın haberi ile kamuoyuna yansıdı. İki kardeş, sık sık mahalle mezarlığındaki babalarının şehit mezarını ziyaret ederek dua ediyor. 12 yaşına gelen Güneş ile 11 yaşındaki Zeliha babalarının adının verildiği okulda da eğitim görüyor. Hiçbir sıkıntıları olmadığını, sadece baba özlemi çektiğini belirten Güneş ve Zeliha, büyüyünce öğretmen olmak istiyor.

ŞEHİDİMİZ RAHAT UYUYOR

Şehidin ailesini Milliyete anlatan ağabey Ömer Aksoy da, Her şey iyi, devlet büyüklerimiz sağ olsun hiçbir sıkıntımız yok. Çocuklarımız da eğitimlerine devam ediyor. Babalarının hasreti dışında bir sıkıntıları yok. Şehidimiz de rahat uyuyor, ruhu şad olmuştur. Çocuklarımızdan ilgisini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024