Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2216 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

Yiğit Buluttan TÜSİADa sert tepki: Bu demokrasi olmaz, paratokrasi olur

Büyüt
Küçült
Yiğit Buluttan TÜSİADa sert tepki: Bu demokrasi olmaz, paratokrasi
Güncel Haberleri › Yiğit Buluttan TÜSİADa sert tepki: Bu demokrasi olmaz, paratokrasi olur haberi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TÜSİADın, koalisyon çalışmaları sırasında siyasi partileri ziyaret etmesine sert tepki gösterdi.

star.com.tr-Özel

TRT Haber TVde Hasan Kurtulmuşun sunduğu Derin Analiz programında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TÜSİADın siyasi partileri ziyaret etmesini yorumladı.

Cumhurbaşkanıyla görüşmem diyenlerin, TÜSİADı kapıda karşıladığını belirten Yiğit Bulut, söz konusu derneğin, Kanarya Severler Derneğinden hukuki olarak bir farkı olmadığını, parası olanların üye olduğu bir dernek olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin daha birbiriyle görüşmeye başlamadan TÜSİADın ziyaretlerini, rol kapma çabası ve eski Türkiyeye dönme arzusu içinde olanların davranışı olarak niteleyen Bulut, Kurulan dernekler içinde bir tanesi, sadece parası olanlar tarafından kuruldu diye siyasi aktörlere karışmaya hak kazanırsa, o rejimin adı demokrasi değil paratokrasi olur. Ülke, parası olanların yönettiği bir ülke haline gelir ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut konuyla ilgili şunları söyledi:

Daha partiler birbiriyle görüşmeden, eski Türkiye özlemiyle rol kapmaya çalışanlar, kurdukları dernekler vasıtasıyla partilerle görüşme yapıyorlar. Bakın TOBBun görüşmesini anlarım. Çünkü Türkiye Odalar Borsalar Birliğidir, Türkiyedeki ticaret ve sanayi odalarını temsil eder, tabana yaygın bir kuruluştur.

ROL KAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ama hukuken Kanarya Severler Derneği den farkı olmayan bir derneğin veya hukuken Plastik Topları Koruyalım Derneği den farkı olmayan bir derneğin, daha partiler birbiriyle görüşmeden bu işlerin içine girip görüşme yapmaya başlaması birçoğumuza, eski Türkiyeye dönme arzusunda olanların nasıl rol kapmaya çalıştığını gösterme açısından çok önemli.

SABIRLA BEKLENMESİ GEREKEN BİR SÜREÇ

Partiler birbiriyle görüşürler, Cumhurbaşkanı parti liderleriyle görüşür, bütün bunlar yasal süre içerisinde herkesin sabırla beklemesi gereken süreçtir. Ki, Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren hep aynı şeyi söyledi. Herkes sağduyulu olmak zorundadır, herkes Türkiye için risk almak zorundadır, herkes elini taşın altına koymak zorundadır ve bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayacak şekilde herkes birbiriyle görüşmelidir. Ve bir hükümet kurulana kadar da Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olarak üstüne düşen bütün görev ve yükümlülükleri yerine getireceğini ilk günden söyledi.

OY PUSULASINDA TÜSİAD YOKTU

Şimdi, yüzde 52yle seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Aynı zamanda en güçlü siyasi aktör. Arkasından, yüzde 41le gelen bir siyasi parti var. Arkasından yüzde 25le gelen, arkasından yüzde 16yle gelen, arkasından yüzde 13le gelen siyasi partiler var. Yani 5 aktör var şu anda Türk siyasi denkleminde. Bunların haricinde benim bildiğim bir siyasi aktör yok. Bunların haricinde seçime girmiş bir dernek yok. Oy pusulasında TÜSİAD diye damga vuracağımız bir kutucuk yok.

BEN CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEM DİYENLER TÜSİADI KAPIDA KARŞILIYOR

Onun için, en Cumhurbaşkanıyla görüşmem, benim Cumhurbaşkanıyla görüşecek bir şeyim yok diyenlerin TÜSİADı kapıda karşılayarak ne görüştüklerini ben bir vatandaş olarak yadırgıyorum. Ve bunu da tarihe not düşmek istiyorum.

Ülkenin, yüzde 52yle seçilmiş cumhurbaşkanıyla görüşmüyorsunuz. Sizin aldığınız oyun ikinci partiye göre 2 katından fazla, üçüncü partiye göre 3 katından fazla, dördüncü partiye göre 4 katından fazla. Ve siz buna rağmen yüzde 52yle seçilmiş cumhurbaşkanı hakkında görüşmem diye açıklama yapıyorsunuz, arkasından siyasi ve hukuki olarak Yamalı Lastikler Patlamasın Derneği den farkı olmayan bir dernekle görüşerek bir koalisyon pazarlığı yapıyorsunuz. Bunu tarih not düşecektir.

BU DEMOKRASİ OLMAZ, PARATOKRASİ OLUR

Tekrar ediyorum, TOBBla görüşmenizi anlarım. Bunun en etik şekli, partiler arası görüşme bittikten sonra sivil toplumla görüşmenin başlamasıdır. Daha partiler birbiriyle görüşmeden TÜSİADın öne çıkarak rol kapmaya çalışması, eski Türkiyeyle yeni Türkiye in farkını herkese anlatması açısından çok önemli bir gerçektir. Eski aktörlerin nasıl rol kapmaya çalıştığını gösteren bir örnektir bu.

Kurulan dernekler içinde bir tanesi, sadece parası olanlar tarafından kuruldu diye siyasi aktörlere karışmaya hak kazanırsa, o rejimin adı demokrasi değil paratokrasi olur. Ülke, parası olanların yönettiği bir ülke haline gelir.

YİĞİT BULUTUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Derin Analiz Part 1:

 

Derin Analiz Part 2: 

 

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024