Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2256 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 06:04

Yiğit Bulut: Buradan herkese şu çağrıyı yapıyorum...

Büyüt
Küçült
Yiğit Bulut: Buradan herkese şu çağrıyı
Güncel Haberleri › Yiğit Bulut: Buradan herkese şu çağrıyı yapıyorum... haberi

7 Haziran seçimleri sonrası bazı medya kuruluşlarında kaos senaryosu pazarlanmaya çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, vatandaşlara bu senaryolara itibar etmemeleri çağrısında bulundu

star.com.tr-Özel İlgili Videolar
Derin Analiz 09.06.2015 1. Bölüm
Derin Analiz 09.06.2015 2. Bölüm

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haberde Hasan Kurtulmuşun sunduğu Derin Analiz programında 7 Haziran seçiminin sonuçlarını yorumladı.

AK Parti in açık ara birinci olarak çıktığı seçim üzerinden bazı medya kuruluşlarının manipülasyon yaptığını ve kriz havası oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Bulut, Türkiyede bütün kurumların çalıştığını, her şeyin yolunda ve doğal seyrinde ilerlediğini, herhangi bir paniğe ve korkuya gerek olmadığını belirtti.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Yiğit Bulut, ülkede kasti olarak oluşturulmaya çalışılan kriz ortamının gerçekçi olmadığının, yatırımların devam ettiğinin, büyük projelerin devam ettiğinin, yatırımcıların da kendi yatırımlara devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yiğit Bulut şöyle konuştu:

VATANDAŞIN TAKDİRİDİR, VATANDAŞIN KARARI ESASTIR

Biz bu programlarda hep, vatandaşın takdiri, vatandaşın seçtiği, vatandaşın kararı esastır dedik. Dolayısıyla seçim sonuçlarıyla ilgili yapılabilecek yorum şudur: Vatandaşın takdiri esastır, vatandaş ne takdir ettiyse seçim sonucu odur.

BAŞKA YÖNE ÇEKMEYE ÇALIŞANLAR VAR

Burada önemli olan, seçim sonuçlarının Türkiyeye nasıl yansıyacağıdır. Çok karamsar yorumlar yapanlar var ki, çoğu bunu bilerek yapıyor. Başka yöne çekmeye çalışanlar var. Bunların hiçbiri gerçekçi yorumlar değil.

PİYASALAR KISA SÜREDE TOPARLANDI

Bakın finans piyasalarında ilk sabah açıldı. Borsada yüzde 10a yakın bir düşüş gördük. Bazı hisse senetleri taban oldu. Dolarda 2.81e doğru bir hareket gördük. Tam o hareketler olurken ben bir açıklama yaptım, çok kısa süre içinde normal sınırları içine çekilecek diye. Şu anda 2.75in altını test ediyoruz dolarda. Yine BİST e ciddi bir toparlanma meydana geldi.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti özellikle finans piyasaları açısından baktığınız zaman, şirketleriyle, ekonomisiyle yerinde duruyor, yoluna devam ediyor.

Seçim sonuçlarına baktığınızda, yüzde 41 oy alan bir parti var. Yine aynı şekilde, bugüne kadar Meclis dışında kalmış veya başka türlü kendini temsil etmeye çalışmış siyasi akımların Meclis e temsil edildiğini görüyoruz. Artık hiç kimsenin, hiçbir konuda söyleyecek lafı, bahanesi de yok.

O TELEVİZYONLARDA YORUM YAPAN GAZETECİLERİN HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK

Bu tablodan hükümet de çıkar, gerekirse erken seçim de çıkar. Bundan sonrasını artık dört partinin birbirleriyle yapacağı görüşmeler belirleyecek. Televizyonlarda yorum yapan gazeteciler, koalisyonlar kuran medya grupları veya içeriden haber aldığını iddia eden köşe yazarları... Bunların hiç biri gerçeği yansıtmıyor. Açık söylüyorum. Üç gündür Ankarada gördüklerimle televizyonlarda dinlediklerimi karşılaştırıyorum, hiçbiri gerçeği yansıtmıyor, hiçbirinin bir şeyden haberi yok.

KAOS SENARYOSU PAZARLAMAYA ÇALIŞANLARA İTİBAR ETMEYİN

Dört parti aralarında görüşecekler, hükümeti kurma görevi ilk kime verilirse o görüşmeler başlayacak.

Türkiye in demokrasi kültürü açısından baktığınızda, yüksek oranda katılımın olduğu bir seçim, arkasından dört partinin de temsil edilmesi ve arkasından ortaya çıkan bir tablo var. Bunu bir kaos senaryosu olarak pazarlamaya çalışanlara kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Bu bir kaos senaryosu değildir.

Bakın orada, birbirine çok benzeyen partilerin toplam oyları yüzde 60. Dolayısıyla buradan her türlü sonucun çıkabileceği muhtemel olmakla birlikte, bir erken seçim kararı da çıkabilir. Herkes rahat olsun. Pazarlanmaya çalışılan panik senaryolarının hiç birisi gerçek değil. Özellikle ekonomiye yansıtılmaya çalışılanlar gerçek değil.

Meclis e her iki kişiden birinin oyunu almış bir parti var, yine her iki kişiden birinin oyunu almış diğer üç parti var.

Bir Cumhurbaşkanlığı makamı var Türkiyede. Yüzde 52yle seçilmiş en güçlü siyasi aktör aynı zamanda. Diğer tarafta yüzde 41den başlayarak aşağı doğru, yüzde 12lere doğru giden seçilmiş dört parti var.

DEVLETİN ÇARKLARI ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Dolayısıyla devletin çarkları çalışmaya devam ediyor. Burada bir hükümet kuracak ve bunun da yolunu seçilmiş cumhurbaşkanı açacak. Anayasa ne gerektiriyorsa o yapılacak.

Partilerin birbirleriyle görüşmesini saygı içinde herkesin beklemesi gerekir. Medya gruplarının manipülasyon yapmaktan vazgeçmesi gerekir. Kendi kafalarındaki  hükümetleri veya dış-iç odaklı hükümetleri kurup parçalamaktan vazgeçmeleri gerekir. İçeriden haber aldığını iddia eden köşe yazarlarının artık bundan vazgeçmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün kurumları çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti çıktığı bu yolda 2023 hedefine doğru ilerlemektedir.

BURADAN HERKESE ŞU ÇAĞRIYI YAPIYORUM

Buradan herkese şu çağrıyı yapıyorum: Asla ve asla bir karamsarlığa kapılmayın. Sakın yatırım planlarınızdan vazgeçmeyin. Türkiyeye olan inancınızdan, 10 yıllık,  20 yıllık, 5 yıllık projeksiyonlarınızdan asla vazgeçmeyin. Projelerin hiçbiri durmayacaktır, yoluna devam edecektir.

Türkiye hükümetsiz kalır senaryoları pompalanıyor bazı medya gruplarında. Yenisi kurulana kadar mevcut hükümet iş başındadır. Türkiye hükümetsiz kalmaz. Asla ve asla umudunuzdan, gelecek planlarınızdan, yatırım planlarınızdan vazgeçmeyin.

YİĞİT BULUTUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Derin Analiz Part 1:

 

Derin Analiz Part 2: 

 

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024