Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2481 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ekim 2015 - 17:20

Yerli otomobilin yüzde 85i Türkiyede üretilecek

Büyüt
Küçült
Yerli otomobilin yüzde 85i Türkiyede

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli arabanın talimatının ilk defa Cumhuriyetten önce 1894 yılında verildiği ancak o gün yapılamadığını belirterek, 1961 yılına gelindiğinde Türkiye devrim otomobilini yaptı.

Ama devrim otomobilini yapan Türkiyede yine birileri çıktı. Türk aklı otomobil yapamaz dediler, bu otomobilin seri üretime geçmesini engellediler. O dönemde açlıkla savaşan Güney Korenin bugün kaç tane otomobilde dünya markası var diye düşünürseniz Türkiye o yerli otomobili sabote edenlerden dolayı neler kaybettiğini çok daha net değerlendirirsiniz dedi.

İlgili HaberYerli otomobile kopya suçlaması

ÃœRETÄ°MÄ°N YÃœZDE 85Ä° TÃœRKÄ°YEDE

Bakan Işık yerli otomobilin üretiminin en az yüzde 85inin de Türkiyede üretileceğinin altını çizerek, Bu yerli otomobil çalışmasını kimsenin boğmasına izin vermeyeceğiz.

Burası en büyük desteğimiz halkımızdır. Birkaç yıl sonra Türkiyenin bu noktada çok güçlü bir markası olacak. Dünyanın her yerinde satılan bir markayı ellere inşallah birlikte ortaya çıkaracağız.

Allahın izniyle biz ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Kim ne derse desin bir Türk markasıyla bütün mülkiyet hakları Türkiyeye ait olan ve en az üretiminin yüzde 85inin Türkiyede yapıldığı teknolojinin Türkiyede geliştirildiği bir yerli otomobili Allahın izniyle yapacağız diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024