Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2101 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

Yeni vekiller 10 gün içinde mazbata alıp yemin edecek

Büyüt
Küçült
Yeni vekiller 10 gün içinde mazbata alıp yemin
Güncel Haberleri › Yeni vekiller 10 gün içinde mazbata alıp yemin edecek haberi

Türkiye, yakın siyasi tarihinin en kritik seçimlerinde 25. Dönem Meclisinde görev alacak vekillerini seçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden birinci çıkan partiye hükümeti kurma görevini 24 Haziranda verecek.

Nevin Bilgin

Meclis 7 Haziran seçimlerinin ardından seçim sonuçlarının Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte toplanacak. Kesin sonuçlarının açıklanması ve mazbataların illerde verilmesinin ardından milletvekillerinin kayıt ve yemin işlemleri yapılacak. Meclis Başkanı seçilecek. Yeni hükümet kurularak güvenoyu alacak. Meclis komisyonları belirlenecek ve Meclis tatile girecek. Sürecin Temmuz ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

Yemin töreni 22-23 Haziranda

7 Haziranda yapılacak seçimlerin ardından itirazlarla birlikte kesin listelerin yaklaşık 10 gün içinde kesinleşmesi bekleniyor. Sonuçların 12 ile 18i arasında Resmi Gazetede yayınlanabileceği belirtiliyor. Listelerin yayınlanmasının ardından mazbatasını alan milletvekilleri Meclise gelerek parmak izi ve kayıt işlemlerini yaptıracak. Ardından milletvekilleri Mecliste yemin edecek. 5 gün sonra Meclisin 22 ya da 23 Haziranda saat 15.00te toplanarak yemin töreni yapılacak. 5 gün ara verilecek.

Baykal geçici Meclis Başkanı

Bu süre içinde yeni Meclis en yaşlı üye sıfatını taşıyan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal tarafından açılacak. Yeni başkan seçilene kadar Baykal Meclis Başkanlığı yapacak. Yeni Meclis 5 gün içinde yeni Meclis Başkanını seçilecek. Meclis Başkanlığı süreci 27 Haziranda tamamlanacak.

6 Temmuzda başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğanı başbakanı hükümeti kurmakla görevlendirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğanın 24 Haziran Cuma günü birinci partiye hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. 3 Temmuzda hükümet listesi okunacak. Yeni hükümetin programı 2 tam gün sonra Meclise sunulacak. 6 Temmuzda görüşmeler yapılacak. 7 Temmuzda güvenoylaması yapılacak. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından  Meclis 1 Ekimde açılmak üzere tatile girecek. 8Nevin Bilgin

TBMM yeni milletvekilleri için hazırlandı

Meclis seçimlerin ardından yeni vekillere hazırlandı. Mecliste milletvekillerinin parmak izinin alınacağı ve kayıt yaptıracağı standları hazırladı. Milletvekillerine bir çanta içinde ayrıca yasama kitapçığı, Meclis kampüsünün tanıtımı, özlük hakları ve destek faliyetleri hakkında bilgi içeren kılavuz verilecek. Ayrıca milletvekillerinin yakalarına bastırmaları için de özel olarak altından rozet de bastırıldı. Mecliste Şeref Holünün bulunduğu alanda yeni vekillerin kayıt işlemleri için stand oluşturuldu. Burada milletvekillerinin parmak izi alınarak, kayıt işlemleri yapılacak. İllerinden mazbata alarak Meclise Salı gününden itibaren gelmesi beklenen yeni milletvekillerinin burada kayıt yaptırması sağlanacak.  

AK Parti 29 Haziranda toplanacak

Meclis Başkanının belirlendiği gün AK Partinin aynı gün grup toplantısı yapması planlanıyor. Bu grup toplantısında grup başkanvekilleri ve Başkanlık Divanı üyelerinin belirlenmesi sağlanacak. Diğer partilerin de gruplarını toplayarak grup başkanvekillerini ve Başkanlık Divanı üyelerini belirlemeleri bekleniyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024