Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2528 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Ekim 2015 - 09:32

Yeni Kıbrısa 220 bin Türk

Büyüt
Küçült
Yeni Kıbrısa 220 bin

Taraflar, yeni kurulacak federasyonda 4 Rum 1 Türk eşitliği tartışmasını sona erdirerek, 734 bin Ruma karşılık 220 bin KKTC vatandaşının ortak devletin ve ABnin vatandaşı olmasında anlaştı. Kıbrıs Rum yönetimi, bugüne kadar kendi nüfuslarını 4e bölerek 180 bin KKTC vatandaşının yeni federasyonunun vatandaşı olması gerektiğini savunuyor, Türkiye kökenli KKTC kimliği taşıyanların, evlilik gibi kriterlerle vatandaş yapılmasını istiyordu. Türk tarafı ise KKTC vatandaşları arasında ayrım yapamayacağını belirterek, 220 bin KKTC vatandaşının tümünün AB vatandaşı olmasında ısrar ediyordu.

ÇOĞUNLUK KİMLİK ALDI

Kıbrısta ebeveynleri 1974 öncesi Kıbrısta doğan Türklerin büyük çoğunluğu, Rumlardan kimlik ve pasaport aldı. Rum yönetimi, Türkiyeden Adaya gelerek yerleşen veya Kıbrısta doğmalarına rağmen ebeveynlerin Türkiye kökenli olanları yerleşik diye nitelendiriyor ve Adada serbest dolaşıma izin vermiyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024