Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2366 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 01:52

Yeni bir Sultan doğdu

Büyüt
Küçült
Yeni bir Sultan

 Osmanlı hanedan üyesi Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, dokuzuncu torununa kavuştu. İstanbulda doğan küçük sultan Esma Emira Osmanoğlu ile birlikte, hayattaki Osmanlı sultanı sayısı 13 oldu.

Osmanlı hanedan üyesi Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, dokuzuncu torununa bu sabah ulaştı. Acıbadem Maslak Hastanesinde bu sabah dünyaya gelen küçük sultan, 11 yıl aradan sonraki ilk sultan doğumu. Son yıllarda büyük sultanların peş peşe vefat etmesi ve sultan doğumu olmaması sonucu Osmanlı hanedan ailesinin hayattaki sultan sayısı azalmıştı. Baba tarafından Osmanlı padişahlarından Sultan Beşinci Muradın, anne tarafından Sultan Mehmed Reşadın torunlarından olan Osman Selaheddin Efendinin, ikisi erkek, biri kız üç çocuğu bulunuyor.

Üç çocuğu da evli olan Osman Selaheddin Efendi, kızından 5, büyük oğlundan 2, küçük oğlundan 1 torun sahibiydi. Son torun ise 2003 yılında Alev Öcal ile İstanbulda Esma Sultan Sarayında evlenen küçük oğlu Şehzade Selim Süleyman Efendiden geldi. Esma Emira ismi verilen bebekle hayattaki Osmanlı sultanı sayısı 13e ulaştı. Osmanlı hanedanına mensup, halen hayatta olan 25 tane de şehzade bulunuyor. Yeni doğan sultanın soy ağacı ise şöyle: Sultan Beşinci Murad Han, Mehmed Selaheddin Efendi, Ahmed Nihad Efendi, Ali Vasıb Efendi, Osman Selaheddin Efendi, Selim Süleyman Efendi, Esma Sultan.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024