Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1761 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Eylül 2015 - 15:49

Yargı, dünyaca ünlü plaj için kararını verdi

Büyüt
Küçült
Yargı, dünyaca ünlü plaj için kararını

Antalyanın Kaş ilçesinde turkuaz renkleriyle büyük ilgi çeken dünyanın en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Kaputaş Plajında Büfe ruhsatıyla Kaş Belediyesi tarafından iş makineleri sokularak restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri, tuvalet gibi bir kısmı betonarme yapılar oluşturuldu. Kaş Belediyesi, büyük tepkilere yol açan benzer bir projeyi de Çukurbağ Yarımadası İnceboğaz Mevkiinde de hayata geçirmek için çalışma başlattı. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ve 12 kişi, projeye karşı dava açtı. Kaş Belediyesinin doğal SİT alanı statüsündeki denize sıfır konumdaki arazideki doğal bitki örtüsünü sökerek yerine palmiyeler diktiği, kıyıdaki doğal kayalıkları da iş makineleriyle yıkarak çim ektiği alan içinde, Halkın ihtiyacı gerekçe gösterilerek mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait arazi kiralanarak C Tipi Mesire Yeri yapımına başlandı.

İDARE MAHKEMESİ DURDURMA KARARI VERDİ

Kaş Belediyesinin mesire alanına yönelik revizyon planı Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından 22 Mayıs 2015 tarihinde onaylandı. Bu konuda Kaş Tanıtma Derneği ve davaya müdahil olan 12 kişi, projenin iptali ve yürütmeyi durdurma istemiyle Antalya Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Kaş Tanıtma Derneği ve 12 vatandaşın hem Kaputaş Plajı hem de Çukurbağ Yarımadası İnceboğaz mevkiindeki yapılanma ve projelere karşı açtığı davalara yönelik Antalya 4üncü İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, dava konusu işlemlerin uygulanması durumunda telafisi imkansız zararlar doğabileceği gerekçesiyle davalı idarenin savunması alınıncaya kadar geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

OLDU- BİTTİYE GETİRİLİYOR

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun iki alan için de verdiği kararların şimdilik durdurulduğunu belirten davacı avukatı Tuncay Koç, mahkemenin verdiği geçici kararların sevindirici olduğunu söyledi. Bu nadide alanların korunması gerektiğini kaydeden Koç, ilçede diğer alanlar için de yeni planlar yapıldığı endişesi taşıdıklarını söyledi. Avukat Koç, bu alanlarla ilgili işlem yapan Kaş Belediye Başkanlığının, alanların doğal SİT özelliklerine hiç dikkat etmeden, ilgili uygulama imar planları olmadan, oldu-bittiyle hareket ettiğini iddia etti. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajına iş makineleri sokulmasının hiçbir mantıkla açıklanamayacağını dile getiren Tuncay Koç, bu kararlara onay veren Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun da yanlış yönlendirildiği veya siyasi baskılara maruz kaldığını düşündüğünü kaydetti.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024