Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2241 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2016 - 10:06

Yalova Valisi beraat etti: Hakaret etmemiş, görevini hatırlatmış

Büyüt
Küçült
Yalova Valisi beraat etti: Hakaret etmemiş, görevini

Çık dışarı, sakalını kes diyerek öğretmen Halil Serkan Öz ü sınıftan kovan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.

Kararda, Cebiroğlunun sözlerinin İlin en yüksek mülki amiri olarak ilde gördüğü eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğu savunuldu. Cebiroğlunun, alınan ifadesinde, kendisini savunmak adına öğretmen Özün tütün bağımlılık sendromunun, alkol kullanımına bağlı zihin ve davranış bozukluğunun olduğunu söylediği ortaya çıktı. Öz, Cebiroğlunun kendisine yönelik davranışını protesto eyleminde kalp krizi geçirip ölmüştü.

 

SÄ°Z EÅžEK BAÅžI MISINIZ?

Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavclığının kovuÅŸturmaya yer olmadığına iliÅŸkin karara göre CebiroÄŸlu, 27 Mart 2015te Yalova Termal Fen Lisesini ziyarete gitti. GirdiÄŸi bir sınıfta öğretmen Halil Serkan Öze Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı, sakalını kes. Ä°nsanlar dışarıda görseler dilenci sanıp para verirler diyerek, öğretmeni sınıftan kovdu. Daha sonra kendisine eÅŸlik eden Müdürü Halil Ahmet Kayaya Siz eÅŸek başı mısınız, yönetemiyorsanız istifa edin dedi.

 

İlgili Haber Valiyi istifaya davet eden öğretmen açığa alındı

Ardından öğretmenlerle toplantı yapmak istediğini belirtti. Toplantıda söz alan öğretmen Özgür Girişen, kılık kıyafetle ilgili hareketlerinin sendikal bir eylem olduğunu söyledi. Cebiroğlu da Bilerek bu şekilde davranıyorsanız, anarşist gibi davranıyorsunuz diye karşılık verdi.

 

ÖLEN ÖĞRETMENİ SUÇLAMIŞ

Cebiroğlu ifadesinde, Özün 4-5 günlük sakal bıraktığını, saçlarının kirli ve dağınık olduğunu, üzerinde bir kazak, dizleri yırtılmış bir kot pantolon ve keten ayakkabı bulunduğunu savunarak, Kendisine Hocam bu ne hal, öğrencilere böyle mi örnek oluyorsunuz, git sakalını kes dedim diye konuştu. Öğretmenler odasındaki toplantıya Özün sakalını keşmiş halde geldiğini ve bunu tebessümle karşıladığını kaydetti. Yaptığı araştırmada Öz hakkında tütün kullanımına bağlı bağımlılık sendromu, alkol kullanımına bağlı zihin ve davranış bozuklukları ve diğer psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet teşhisinin bulunduğunu savundu.

 

İlgili Haber Yalova Valisinden yeni Halil Öğretmen açıklaması

 

Bu nedenle Özün iki kez hastanede tedavi gördüğünü ileri süren Cebiroğlu, intihar riskinin çok yüksek olduğunu ve öğretmenlik yapamayacağı şeklinde raporlarının bulunduğunu iddia etti.

YANLIŞLARI VE EKSİKLERİ MUHATAPLARINA SÖYLEDİM

CebiroÄŸlu ayrıca, Müdür Kaya ve öğretmen GiriÅŸene de iddia edilen sözleri söylediÄŸini, hakaret etmediÄŸini, idareci olarak gördüğü yanlışları ve eksiklikleri muhataplarına ilettiÄŸini söyledi.  Kararda, viki sözlüğe göre EÅŸek başı mısın deyiminin Yetkili olan kendisi olmasına raÄŸmen neden yetkisini kullanmadığının sorulması anlamına geldiÄŸi belirtildi. AnarÅŸist kelimesinin Toplumsal otoritenin, tahakkümün, erkin ve hiyerarÅŸinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeÅŸitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terim. Her koÅŸulda her türlü otoriteyi reddetmek demek olduÄŸu ifade edildi.

Cebiroğlunun Öze yönelik sözlerinin İlin en yüksek mülki amiri olarak ilde gördüğü eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğu, suç kastı içermediği savunuldu.

Kayaya yönelik olarak yetki kullanmayı hatırlatıp eleÅŸtiri yaptığı iddia edilirken, öğretmen GiriÅŸene yönelik sözlerinin ise yönetmelik ve kuralların uygulanmasında aksaklığın giderilmesi ve görevi hatırlatma amacını taşıdığı ileri sürüldü.  

Ä°smail Saymaz

 

İlgili Haber Alnına rujla T.C. yazıp Türk bayrağıyla fotoğrafını çektiler





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024