Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1919 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 06:00

Yalçın Akdoğan: Paralel yapıdan kurtulup çıkamıyorlar çünkü...

Büyüt
Küçült
Yalçın Akdoğan: Paralel yapıdan kurtulup çıkamıyorlar
Güncel Haberleri › Yalçın Akdoğan: Paralel yapıdan kurtulup çıkamıyorlar çünkü... haberi 24 TVde Yaşar Taşkın Koçun sunduğu Kulis programına katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan paralel yapının yargıdaki tahliye kumpasını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapıya değinirken, "Burada insanların dini esir alınmıştır. Bu konuda din adamlarına da çok iş düşüyor. Buradaki bu çekirdek yapı içinde kullanılıyor ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiş gibi bir yanlış algı üretilmiş" dedi.

Kanal 24'teki Kulis programında, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akdoğan, paralel yapı ile ilgili bir soru üzerine, bu grubun milli bir yapı olmadığının aşikar olduğunu söyledi.

Daha önceden de bu tür bir vesayet yönetiminin olduÄŸunu ifade eden AkdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu: "Bunu diÄŸer derin devlet yapılanmaları yapıyordu. Biz bunların hepsini tasfiye ettik. Sonra bunlar çıktılar. Dış baÄŸlantılar çok güçlü. 'Bunun arkasında süper güçler var' demek de olmaz, ama bir takım mahfiller var. Bir yerli, milli bir yapı, grup, bir organizasyon, gidip de kendi ülkesini batıracak bir ÅŸey içine girer mi? Sen terörist gibi göstermeye çalışıyorsun. Suriye'ye yardım götüren MÄ°T'in tırını durduruyorsun ve kendi ülkeni teröristlere yardım eden bir ülke pozisyonuna düşürmeye çalışıyorsun. Ya da iÅŸte askerdeki birçok operasyonları biliyorsunuz. Milli, yerli bir yapı, böyle bir ÅŸey yapmaz. Bu ancak baÅŸka bir amaca hizmet etmek için yapılacak bir ÅŸeydir."

Akdoğan, paralel yapının "Türkiye" veya "millet" diye bir derdinin olmadığını kaydederek, bunların kendi menfaatlerini hakikatin merkezine koyan, her yolu mubah gören, karşıdaki her şeyi kurban edilebilir gören anlayışa sahip olduğunu ifade etti.

BURADA Ä°NSANLARIN DÄ°NÄ°NÄ° ESÄ°R ALMIÅžLAR

Bunun ilahiyatçılarca çok tartışılması gerektiÄŸini ifade eden AkdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: "Ä°nsanlar nasıl böyle zombilere dönüştürülüyor, nasıl robotlara dönüştürülüyor? Yani burada insanların dini esir alınmıştır. Bu konuda din adamlarına da çok iÅŸ düşüyor. Buradaki bu çekirdek yapı içinde kullanılıyor ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiÅŸ gibi bir yanlış algı üretilmiÅŸ. Bu yaptıkları ÅŸey, her yolu mubah görme anlayışı, baÅŸka birtakım aslında geçmiÅŸte dini görünümlü yapılar içinde de vardı. 1990'lı yılların sonunda mesela... Onlar da kendilerini merkeze koyuyorlardı, istediklerini cezalandırıyordu, istediklerine, istediklerini yapabiliyordu. Çünkü varsa yoksa kendi gelecekleri, kendilerinin güç kazanmasıydı. Bunun öncelikle masaya yatırılması lazım, dini açıdan. Tek tek baktığınızda iyi gibi görünen insanlar var ortada. Kendine mübah görmediÄŸi ÅŸeyi o mekanizmaya, o yapıya mubah sayıyor ve normal sayıyor. Her türlü kötülüğü yapabiliyor, hiçbir sınır tanımadan. Åžimdi bu gerçekten hastalıklı bir durumdur. Böyle baktığımızda aslında daha karmaşık bir problem var önümüzde. Her açıdan bununla hukuk içinde mücadele etmek lazım, kriminal boyutları ile mücadele etmek lazım, arka plandaki felsefesi, dini anlayışı, bununla ilgili din adamlarının bir ÅŸey ortaya koyması lazım. Çok boyutlu bir mücadele vermek gerekiyor."

Akdoğan, yeni Türkiye'yi kurmak için derin devlet, paralel devlet, KCK türü yapılanmaların devre dışı bırakılması gerektiğini belirterek, "Bu tür olaylar bunun önemini daha da ortaya koyuyor. Bunlar 'Yıkılmadım, ayaktayım' görüntüsü vermeye çalışıyor. Son operasyon aslında 'kırık kolla sağa sola vurmak' gibi bir şey. Kendileri kaybeder. Yani devlet hep 18 yaşındadır, hep güçlüdür, ayaktadır. Buna karşı gereken mücadeleyi de sonuna kadar verir" dedi.

BİZ ŞEHİDİMİZİN BİR KANINA 550 MİLLETVEKİLİNİ DEĞİŞMEYİZ

Akdoğan, Ağrı'daki terör saldırısında neler yaşandığına ilişkin soru üzerine, olayın çarpıtıldığını ve "şenlik" adı altında halkın, silahlı gruplarla buluşturulduğunu söyledi.

Teröristlerle kucaklaşma şöleninin kabul edilemeyeceğini dile getiren Akdoğan, halkı silahlı gruplarla buluşturmadaki kastın seçim sürecini silah üzerinden baltalamak olduğunu ifade etti.

AkdoÄŸan, bu durumun insani ve hukuki hiçbir yönünün bulunmadığını söyledi ve şöyle devam etti: "Bunu bize normal göstermeye çalışıyorlar. Devlet orada göründüğü zaman sen bunu provokasyon sayacaksın. Bunu bize kimse kanıksatamaz. Orada eline silah alıp dolanan provokasyon yapıyor. GeçmiÅŸte çözüm sürecinde birtakım sıkıntılar yaÅŸandı. Kobani olaylarından sonra çok ciddi bir ihtiyaç olarak, kamu düzeni güvenliÄŸinin saÄŸlanması gündeme geldi. İç güvenlik paketini bu yüzden çıkardık. Bunlar çözüm sürecini zehirleyen ÅŸeylerdir. Bu kabul edilebilir bir ÅŸey deÄŸildir."

Gerilimlerin hiçbir zaman hükümete yaramayacağını belirten Akdoğan, "Bir tane şehit gelse, Allah muhafaza, bunun siyasi getirisini, götürüsünü geçtik, şehidimizin bir kanına 550 milletvekilini değişmeyiz. Daha değerlidir şehitlerimizin kanı, canı. Biz bu süreci gencecik fidanlar toprağa düşmesin diye başlattık. Böyle baktığımızda bu niye bize yarasın? Böyle bir siyasi hesap yapmak ayıp bir şeydir. Çözüm süreci seçimlere kurban edilecek bir mesele değildir" ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN ÖRGÜTÜN SİLAH BIRAKMASI

Akdoğan, çözüm sürecinin durakladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, ilgili kurumların gereken çalışmaları yaptığını söyledi.

"HDP'nin çözüm sürecine ilişkin tavrının seçimden sonra ne olacağına" ilişkin soru üzerine Akdoğan, son dönemdeki tavırların sürece fayda sağlamayacağını ifade etti.

AkdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: "Ben kendimize inanıyorum, iyi niyetle sonuca ulaÅŸmaya çalışıyoruz. Biz nihai sonuca ulaÅŸmak zorundayız. Yeni Türkiye'de böyle bir soruna yer yok, yeni Türkiye'ye yakışmıyor, bu büyük bir prangadır ayağımızda, bundan kurtulmak gerekiyor. Önemli olan örgütün silah bırakması. Türkiye'de demokrasi artık her türlü sorunu konuÅŸacak, çözecek bir noktaya geldi, kapasiteye ulaÅŸtı. HDP'liler her ÅŸeyi konuÅŸuyorlar artık. Mecliste konuÅŸmadıkları bir ÅŸey yok. Bırakın konuÅŸmayı, eylem yaptılar. Kürsünün önüne oturdular, eylem yaptılar, daha ötesi yok."

Kılıçdaroğlu'nun "Biz sadece HDP ile görüşürüz" sözlerini hatırlatarak, "Biz kimle görüşüyoruz?" diye soran Akdoğan, "Hükümet, siyaset kurumu siyasi aktörlerle görüşüyor. İstihbarat birimleri herkesle görüşür, bu geçmişte de görüşülüyordu. Sen 'Sadece siyasi aktörü muhatap alırım' diyorsan, hükümeti neden muhatap almadın bu süreçte? Biz Meclis'te çözüm süreci komisyonu kurduk, AK Parti, HDP ve üyelerle. Birçok adım atıldı. Hangisine destek oldun? Hangisine bir söz söyledin? Hiçbir zaman çözümün bir parçası olmak için çaba göstermedin. Senin çözüm süreci diye bir mefkuren var mı? Senin bu konuda politikan belli değil" şeklinde konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024