Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2375 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 15:50

Üsküdardaki Kabe maketi kaldırıldı

Büyüt
Küçült
Üsküdardaki Kabe maketi

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamada, çocukların ve gençlerin eğitimleri için belediyenin Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezlerinin, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programlarında, Hazreti Peygamberin hayatının daha yakından tanınmasını amaçladığı belirtildi. Bu bağlamda gençlerin talepleri doğrultusunda siyer kitaplarında anlatılan bilgilerin, görsel maketler şeklinde hazırlanıp Asrı Saadete Yolculuk teması çalışmasıyla ortaya konulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Etkinlikte, Kültür Merkezinin bahçesine Fil vakasını anlatmak üzere fil maketinin yanı sıra Peygamberimizin yaşadığı ev, Hira Mağarası, Muallak Taşı, Sevr Mağarası, hicret olayını anlatmak için deve maketleri konulmuştur. Akabe Biatını temsilen bir ağaç, en sonunda da büyük bir tablo ile Veda Hutbesinin maketiyle bu maketlerin bir anlam bütünlüğü oluşturması için Makam-ı İbrahim ve Kabe maketi de alanda bulundurulmuştur. Yine bu maketlerin önünde tablolarla anlatım yapılmıştır.

 

 

 

MAKETLER SÖKÜLDÜ

Açıklamada, köyün tamamen eğitici ve öğretici gaye ile o dönemin yaşamının panoramik olarak canlandırılması için Hazreti Muhammedin hayatının, çocuk ve gençlerin görsel hafızalarına hitap eden konsepte hazırlandığı aktarıldı. Köydeki maketlerin söküldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

YOĞUN İSTEKTE BULUNAN DİĞER KURUMLARA GÖNDERDİK

Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine kurulan Asr-ı Saadet Köyü maketlerimizi, bizden yoğun istekte bulunan diğer kurumlara göndermek için sökmek zorunda kaldık. Alanı ziyaret edenlere İslama aykırı davranışlarda bulunmamaları belirtilmiş ve bu tür hal ve tavırlara asla müsaade edilmemiştir. Tüm bu iyi niyetli amaç ve çalışmalar gözardı edilerek, bazı medya organlarında yapılan ön yargılı ve haksız ithamlar içeren haberlerin gerçekle bağdaşmadığının öncelikle bilinmesini isteriz. Markalaşınca değerini kaybeden metalar gibi İslamı markalaştırmaya alet olmamak gerektiğini ifade etmek isteriz.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024