Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2481 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2015 - 00:47

Ünlü şair Mehmet Başaran yaşamını yitirdi

Büyüt
Küçült
Ünlü şair Mehmet Başaran yaşamını

89 yaşında hayatını kaybeden şair Mehmet Başaran, köy edebiyatı hareketinin şiirdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyordu.

Başaranın ölüm haberini Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay Twitter adresinden duyurdu. Akay, Türk şiiri büyük ustasını kaybetti. Köy Enstitülerinden yetişen son şair Mehmet Başaranın mekanı cennet olsun. yazarak ünlü şairin fotoğrafını paylaştı ve edebiyat dünyasına acı haberi verdi.

Mehmet Başaran kimdir?

Şair ve yazar Mehmet Başaran 1926da Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesindeki Ceylanköyde doğdu. Kepirtepe Köy Enstitüsünü ve Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsünü bitirdi. Türkçe öğretmenliği yaptı ve Türkiye Öğretmenler Sendikasının kuruluş çalışmalarına katıldı, 1979da emekli oldu. 1950li ve 1960lı yıllarda güçlenen köy edebiyatı hareketinin şiirdeki en önde gelen temsilcilerinden birisidir. İlk şiiri Köy Enstitüleri Dergisinde yer alan Başaranın çok sayıda kitabı vardır. 1970 TRT Sanat Ödülleri Yarışması başarı ödülünü alan şair, 1979 Orhan Kemal Roman Armağanına layık görülmüştür.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024