Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2015 - 16:16

Üniversitede öğrenciye bedava çorba krizi

Büyüt
Küçült
Üniversitede öğrenciye bedava çorba

Karara tepki gösteren öğrenciler internet üzerinden kampanya başlatırken, belediye ise dağıtıma üniversite öğrencilerinin oturduğu Görükle Mahallesinde devam edeceğini duyurdu.

Nilüfer Belediyesi, geçen yıl 24 Ekimde üniversite öğrencilerine her sabah çorba ve simit ikramında bulunmaya başladı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından üniversitedeki kampüs içerisine ve Görükle yerleşim bölgesine kurulan standlarda günde 2 bin kişiye hijyenik ortamda çorba, poğaça, simit, soğuk sandviç ve çay servisi yapıldı. Hafta içi her gün saat 08.00- 10.00 arası Görüklede çorba dağıtımı yapılırken, Uludağ Üniversite kampüsünde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri çorba; salı ve perşembe günleri ise poğaça, simit, soğuk sandviç ve çay ikram edildi.

Aynı uygulamayı bu yılda gerçekleştirmek isteyen Nilüfer Belediyesinin kampus alanında bulunan standının kaldırılması için Uludağ Üniversitesince resmi yazı gönderildi.

ELİNİZİ ÇORBAMIZDAN ÇEKİN


Karara tepki gösteren üniversite öğrencileri internette change.org sitesinde kampanya başlattı. Kampanya yazısında, Bedava çorba ve kahvaltılık uygulamasının, rektörlüğünüz kararıyla engellendiğini üzüntüyle ve açlıkla öğrenmiş bulunuyoruz denildi.

Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak belediyenin beleş çorba dağıtım uygulamasından müdahale edilinceye kadar çok memnun olduklarını kaydeden öğrenciler, Elinizi derhal çorbamızdan çekin..!!! diyerek kampanyalarına destek istediler.

BAŞKAN: BU GÜNLER DE GEÇECEK

Nilüfer Belediye Başkanı CHPli Mustafa Bozbey kampanya düzenleyen öğrencilere sosyal medya üzerinden yanıt vererek şöyle dedi:

Üniversite içinde bu hizmetimizin verilmesi daha doğru olmasına rağmen bunu yapamadığımız için siz öğrencilerimiz adına üzülüyorum. Ama bu günler de geçecek ve yine bir gün Nilüfer Belediyesi kendi sınırlarında bulunan Uludağ Üniversitesi içinde öğrencilere sıcak çorba ikram edecektir dedi.

Konuyla ilgili DHA muhabirine de açıklama yapan Başkan Bozbey, rektörlüğün aldığı kararı eleştirerek şunları söyledi:

Öğrencilerimiz her gün sıcak çorba içiyorlardı. Çok memnundular ve Anne çorbası adını koymuşlardı. Rektörlük bizim kampuste olmamızı istemiyor. Ayırdığımız bütçeyi vakfa aktarmamızı istediler. Vakıf aracılığıyla hizmetin bizim yaptığımız gibi gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle Görükle Mahallesinde ikinci standımızı kurup, çorba dağıtımına devam edeceğiz.

VAKIF YÜRÜTSÜN

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, Rektörlük, üniversitedeki bu tür faaliyetleri vakıf çatısı altında yürütmeyi istiyor. Ramazan ayında iftar vermek isteyenler de vakfa yardım yaptı. Bu yardımlar ile öğrencilere yemekhanede iftar verildi. Aynı uygulama çorba için de istendi diye konuştu.

BURSA, (DHA)

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024