Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2298 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Ünal Yarımağan ile Ali Demire KPSS sorgusu

Büyüt
Küçült
Ünal Yarımağan ile Ali Demire KPSS
Güncel Haberleri › Ünal Yarımağan ile Ali Demire KPSS sorgusu haberi

2010 yılındaki KPSS sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 32 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile bir süre önce ÖSYM Başkanlığından ayrılan Ali Demirin şüpheli sıfatıyla ifade vermeleri için adliyeye davet edildikleri ortaya çıktı.

2010 yılındaki KPSS sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 32 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile bir süre önce ÖSYM Başkanlığından ayrılan Ali Demirin şüpheli sıfatıyla ifade vermeleri için adliyeye davet edildikleri ortaya çıktı.   Alınan bilgiye göre 32 şüphelinin tutuklandığı 2010 yılındaki KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarında kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma, sınavın her türlü güvenliğinden sorumlu olan ÖSYMye sıçradı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkmanın, bugün, eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve geçtiğimiz günlerde ÖSYM Başkanlığı görevini bırakan Ali Demiri şüpheli sıfatıyla ifade vermeleri için adliyeye davet ettiği ortaya çıktı. UYAP üzerinden SMSle adliyeye davet edilen Yarımağan ve Demirin, gelecek hafta savcı Erkmana ifade vermeleri bekleniyor.   YARIMAĞAN VE DEMİRİN SUÇLAMALARI   Alınan bilgiye göre sınavın yapıldığı 2010 yılında ÖSYM Başkanı olan Ünal Yarımağanın, sınav güvenliğini sağlayamayarak görevi ihmalle suçlandığı anlaşıldı. Yarımağan, kopya skandalının ortaya çıktığı sınavın iptal edildiği süreçte görevinden istifa etmiş ve ÖSYM Başkanlığı a Ali Demir getirilmişti. Soruşturma kapsamında Yarımağanla birlikte şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Demirin de, soruşturmayı bir dönem yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınanın sınav kitapçıklarının imha edilmesine ilişkin verdiği emirin yasaya aykırı olmasına karşın bu emire uyarak kitapçıkları imha ettirerek görevini kötüye kullanmakla suçlandığı öğrenildi.   Milliyet



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024