Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 599 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2023 - 03:40

Uluslararası suç örgütü Comanchero çökertildi

Büyüt
Küçült
Uluslararası suç örgütü Comanchero
İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Kafes' operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini 'Reis' kod adlı Hakan Ayık'ın yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü 'Comanchero'nun çökertildiğini duyurdu.

ELEBAÅžI HAKAN AYIK DAHÄ°L 37 ÅžAHIS YAKALANDI

Suç örgütlerini bir bir çökerten operasyonlara imza atan Ä°çiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımla uluslararası suç örgütü olan Comanchero'nun çökertildiÄŸini duyurdu. Bakan Yerlikaya, örgütün liderliÄŸini yapan "Reis" lakaplı Hakan Ayık dahil 37 kiÅŸinin de gerçekleÅŸtirilen operasyonla yakalandığını açıkladı.

Son Dakika: Uluslararası suç örgütü Comanchero çökertildi! Operasyonda 37 ÅŸüpheli ÅŸahıs yakalandıSuç örgütü elebaşı Hakan Ayık da yakalananlar arasında.

SÖZDE LÄ°DER HAWI 2018 YILINDA ÖLDÜRÜLMÜÅžTÜ

Yerlikaya'nın paylaşımında ÅŸu ifadeler yer aldı; "Avusturalya merkezli küresel çapta faaliyet gösteren COMANCHERO isimli SınıraÅŸan Silahlı Organize Suç Örgütünün sözde lideri Mick HAWI 2018 yılında öldürülmüÅŸtü.

MARK DOUGLAS DA KKTC'DE YAKALANDI

Mark Douglas Buddle'ın yönetiminde faaliyetlerine devam eden suç örgütünün;

Uluslararası Boyutta UyuÅŸturucu Madde Ticareti, Adam Öldürme, Silahlı YaÄŸma, Kundaklama, Adam Kaçırma, Suçtan elden Edilen Malvarlığı DeÄŸerlerini Aklama suçlarını iÅŸlemeye devam ettiÄŸi anlaşılmıştır. Örgütün sözde lideri Mark Douglas BUDDLE 2022 yılında KKTC'de yakalanarak Avusturalya makamlarına teslim edilmiÅŸtir.

Son Dakika: Uluslararası suç örgütü Comanchero çökertildi! Operasyonda 37 ÅŸüpheli ÅŸahıs yakalandı

"HAKAN AYIK'IN LÄ°DERLİĞİNÄ° DEVRALDIÄžI ÖRGÜT FAALÄ°YETLERÄ°NE DEVAM ETTÄ°"

Suç örgütünün lider kadrosunda yer alan HAKAN AYIK (REÄ°S) ve Duax Hohepa NGAKURU örgütün yönetimini devralarak suç faaliyetlerine devam etmiÅŸtir. Çete liderleri Türk vatandaşı örgüt yönetici ve üyeleri ile birlikte yabancı uyruklu örgüt üyelerinin de ülkemize gelerek suç faaliyetlerini devam ettirdikleri ve Güney Amerika'dan temin ettikleri uyuÅŸturucu maddeleri Güney Kore ve Güney Afrika üzerinden Avusturalya, Hollanda ve Hong Kong'a ulaÅŸtırmaya çalıştıkları ve küresel çapta iÅŸledikleri suçlardan elde ettikleri geliri ülkemizde aklamaya çalıştıkları tespit edilmiÅŸtir.

COMANCHERO'YA YÖNELÄ°K OPERASYON DÜZENLENDÄ°

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesinde, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Narkotik Suçlarla Mücadele BaÅŸkanlığı ve Ä°stanbul Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸümüzce sınıraÅŸan silahlı organize suç örgütü COMANCHERO'ya "Suç Ä°ÅŸlemek Ä°çin Örgüt Kurma, kurulan örgüte üye olmak, Uluslararası UyuÅŸturucu Madde Ticareti, Suçtan Elde Edilen Malvarlığını Aklamak" suçlarından operasyon düzenlenmiÅŸtir.

 

4,5 MÄ°LYAR TL DEÄžERÄ°NDEKÄ° MALVARLIKLARINA EL KONULDU

MASAK raporları doÄŸrultusunda 55 ÅŸüpheli ÅŸahsa ait yaklaşık 4,5 milyar TL deÄŸerindeki malvarlıklarına (Banka hesapları, taşınmazlar, araçlar ve 22 Åžirkete ait Ortaklık Payları) Ä°stanbul 3.Sulh Ceza HakimliÄŸi kararınca el konulmuÅŸtur.

ABD ve Avusturalya makamları tarafından çıkarılan KIRMIZI BÜLTENLE aranan HAKAN AYIK (REÄ°S), Yeni Zelanda makamları tarafından çıkarılan KIRMIZI BÜLTENLE aranan DUAX HOHEPA NGAKURU, Avusturalya makamları tarafından çıkarılan KIRMIZI BÜLTENLE aranan HAKAN ARÄ°F TAVUKÇU, ABD makamları tarafından çıkarılan KIRMIZI BÜLTENLE aranan BARIÅž TÜKEL, ABD makamları tarafından çıkarılan KIRMIZI BÜLTENLE aranan ERKAN YUSUF DOÄžAN, MAVÄ° BÜLTENLE aranan JÄ°MMY AVAIJAN, MAVÄ° BÜLTENLE aranan SÄ°BEL ARÄ°F, MAVÄ° BÜLTENLE aranan ALP ÖZTÜRK ile birlikte aklama faaliyetlerine iÅŸtirak ve yardım eden 37 ÅŸüpheli yakalanmıştır. "ALLAH AYAKLARINIZA TAÅž DEÄžDÄ°RMESÄ°N"

Operasyonu koordine eden Ä°stanbul BaÅŸsavcılığımızı, Adliyemizi, Masak'ı ve Operasyonları başından itibaren büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla düzenleyen Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Narkotik Suçlarla Mücadele BaÅŸkanlığımızı, Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸümüzü ve emeÄŸi geçen tüm arkadaÅŸlarımızı tebrik ve teÅŸekkür ediyorum. Allah ayaklarına taÅŸ deÄŸdirmesin. Milletimizin duaları sizinle. Organize suç örgütlerini, zehir tacirlerini affetmeyeceÄŸiz. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceÄŸiz."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024