Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2025 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2015 - 12:44

Üçüncü köprüde son durum!

Büyüt
Küçült
Üçüncü köprüde son

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsünde çalışmalar gece gündüz devam ediyor. İşçiler, yükselen sıcaklığa aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor.

 

Köprünün en önemli kısımlarından olan 59 çelik tabliyenin 18 tanesi 9u Avrupa yakasına, 9u Asya yakasına yerleştirilip montaj işlemleri tamamlandı. 3. köprünün çelik tabliyelerinin ilerlemesi yüzde 30,5 seviyesine ulaştı.

KULELERİN TAMAMLANMASINA SON 18 METRE

Köprünün her iki yakasında bulunan kuleler 304,5 metreye ulaştı. İtalyadan getirilen kulenin semerinin birkaç gün içerisinde montaj işleminin yapılacağı belirtilirken, kulenin dağıtım semeri ve kablo bileziklerinin döküm işlerinin ise tamamlanarak test prosedürlerine geçildiği ifade edildi.

ASYADAN AVRUPA YAKASINA PERSONEL GEÇİŞİ BAŞLADI

Köprünün ana kablolarının çekilmesi için gerekli çalışma platformu oluşturan kedi yolunun (cat walk) ise döşeme işlemi tamamlanarak ve yüzde 90ı bitti. Çalışan personelin bu sayede Asya kıtasından Avrupa kıtasına kedi yolu üzerinden geçebildiği belirtildi.

 

Köprüde kullanılacak 176 adet eğik askı halatın 60 tanesinin ise montajı gerçekleştirildi. 5,2 mm çapına ve 1960 mega pascal (MPa) mukavemetine sahip olan eğik halatların, ana kablodaki çelik tellerden daha kuvvetli olduğu ifade edildi.

İHA

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024