Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1897 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2016 - 10:28

UÇAKTA KÜRTÇE ANONS GELİYOR

Büyüt
Küçült
UÇAKTA KÜRTÇE ANONS
Hükümet terör saldırıları ve Güneydoğu operasyonlarının gündemde yoğun yer tutması nedeniyle temel hak ve hürriyetlerle ilgili adımların askıya alındığı eleştirilerini bertaraf etmek için acil adımlar atacak.

 

PKK terör örgütünün saldırılarıyla kesintiye uğrayan bazı adımlar devam edecek. Terörle mücadeleyle eş zamanlı atılacak adımlarla, uçaklarda Kürtçe anons yapılması öngörülüyor. Ayrıca yerleşim yeri isimlerinin değiştirilmesine hız verilmesi, bölgedeki tanıtım tabelalarında gerekli yerlerde, Kürtçenin olması sağlanacak.

Kürt sorununun çözümü için HDP dışında muhatapların da bulunduğu yeni bir mekanizmayla ilgili çalışmalar da sürüyor. Akil adamlara benzer bir yapı oluşturulacak. Bu yapıda sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, dernek ve baro yöneticilerine de yer verilecek. Bölgedeki her düşüncenin yansıtılmasına özen gösterilecek.

Yeni düzenlemede; cemevleri irfan merkezleri olarak kabul edilecek. Belediye ve imar kanunlarında değişiklik yapılarak camilerde olduğu gibi elektrik, su ve temizlik giderlerinin karşılanması sağlanacak. Dedelere maaş verilecek.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Akdamar Adasındaki Ermeni Kilisesinde ayinlere, isteğe bağlı olarak izin verilebilecek. 5 yıldan beri yılda bir kez yapılan ayinlerin, talep olması durumunda yine izne bağlı olarak yılın istenilen bir zamanında yapılabilmesi sağlanacak, sınırlama kaldırılacak.

kaynak :haberealite.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024