Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2962 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Twitterdan Doğan Medyaya ahlak dersi

Büyüt
Küçült
Twitterdan Doğan Medyaya ahlak
Güncel Haberleri › Twitterdan Doğan Medyaya ahlak dersi haberi Doğan Medya Grubu, DHKP-Cli teröristler tarafından, Şehit Savcı Kirazın başına silah dayanmış şekilde servis edilen fotoğrafları çarşaf çarşaf yayınlarken, ABDli sosyal medya şirketleri görüntüleri kaldırdı.
Ahmet Fatih Erturan

İstanbul Adliyesinde Şehit Savcı Mehmet Selim Kirazın rehin alındığı anı teröristler propaganda amacıyla yayınlamış, fotoğraflar Doğan Grubu başta olmak üzere birçok medya kuruluşunca servis edilmişti. Toplumun sert tepkisi üzerine Doğan Medya Grubu, Şehit Savcı Kirazın başına dayanmış silahla verilen pozun yayınlanmasında hiçbir sakınca olmadığını söylemişti.

Mahkemeden kaldırma kararı

Savcı Mehmet Selim Kirazın teröristlerce rehin alındığı ana ilişkin fotoğrafların ardından İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, bu fotoğrafların DHKP-C silahlı terör örgütünün propagandasına yönelik olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Bununla ilgili olarak mahkemeye başvuran savcılık, söz konusu yayınların kaldırılmasını, kaldırılmadığı taktirde ise linklerin bulunduğu Twitter, Youtebe, Facebook ve haber sitelerine erişimin engellenmesini talep etti.

Sosyal medyadan hassas tavır

Erişim Sağlayıcıları Birliği, mahkeme kararından sonra Twitter, Facebook ve bazı haber sitelerine erişimin engellenmesini sağladı. Tüm sosyal medya şirketlerinin bu konuda hassas davranarak ilgili görüntüleri kaldırması sonrası Erişim Sağlayıcıları Birliği bu sitelere erişimi yeniden sağladı. 

ABDli sosyal medya şirketleri bu konuda hassas davranıp Şehit Kirazla ilgili fotoğrafları kaldırdı. Ancak ‘www.hurriyet.com.trnin Kirazın fotoğraflarının sosyal medya tarafından kaldırılması ile ilgili haberinde ‘Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir bilgisi vermesi dikkat çekti. Bu arada mahkeme, Google için de söz konusu görüntülerin kaldırılması kararı verdi.

Hakim ve Savcılar x-raydan geçti

İstanbul Adliyesinde avukatlar gibi hakim ve savcılar da güvenlik taramasından geçiriliyor.  Dün sabah adliyenin protokol kapısından giren hakim ve savcıların çantaları x-ray cihazına konulurken, dedektör kapılarından geçmeleri de sağlandı. Bu arada İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile Başsavcı Hadi Salihoğlu adliyede görüştü. Hadi Salihoğlu, avukatlara cebinden çıkardığı çipli kartı gösterdi, “Biz de okuttuk. Bu bir arama değil, tarama” dedi. İstanbul Barosu da “Başsavcı ile mutabakata vardık. Meslektaşlarımız çipli kartlarını okutacak, çantalarını da x-raya bırakacaklar” açıklaması  yaptı.

Palaz için ikinci tutuklama kararı

EskiTÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, kuruma ‘sahte diplomalı personelin işe alındığına dair iddialara ilişkin soruşturmada tutuklandı. Avukat Gökhan Güni, Hasan Palazın ‘resmi evrakta sahtecilikten tutuklandığını açıkladı. Palaz, sorgusunda suçlamalarla bir ilgisinin olmadığını savundu.

Gedik davasında sanıklara tahliye

Maltepe Gülsuyunda, Eylül 2013te Hasan Ferit Gedikin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin davada gerilim yaşandı. Avukatlar mahkemenin ‘Her müştekiyi bir avukat temsil edecek kararının ardından duruşma salonunu terk etti. Mahkeme tutuklu yargılanan 6 sanığın tahliye edilmesine karar verdi.

Polis balosu savcı için iptal

Polis Teşkilatının kuruluşunun 170nci yıl dönümü kutlamaları, Savcı Mehmet Selim Kirazın şehit olması nedeniyle iptal edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Spor müsabakaları, açılışlar, konser ve Polis Resepsiyonu programdan çıkarıldı” denildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024