Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4471 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ekim 2017 - 10:10

Tutuklu Rahibin telefonunda FETÖ’cü subayların listesi çıktı

Büyüt
Küçült
Tutuklu Rahibin telefonunda FETÖ’cü subayların  listesi
ABD’nin serbest bırakılmasını istediği Rahip Craig Brunson’un cep telefonunda ‘temas kurulacaklar’ FETÖ’cü subaylar listesi çıktığı öğrenildi.

Geçen kasım ayından bu yana Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruÅŸturması kapsamında Ä°zmirde tutuklu bulunan Ä°zmir Alsancaka Protestan DiriliÅŸ Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunsonun cep telefonunda FETÖcü subayların isimlerinin bulunduÄŸu ‘temas kurulacaklar listesi ele geçirildiÄŸi öğrenildi. Ayrıca telefonda maklube yapımı videosu olduÄŸu belirlenirken, bir FETÖ hücresiyle baÄŸlantılı olduÄŸu tespiti yapıldı.

NELER YAÅžANDI?

Donald Trump-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvesinde de serbest bırakılma talebi gündeme gelen rahip Brunsonun geçtiğimiz eylül ayında milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla, eşi Norine Lyn Brunsonla birlikte sınır dışı edilmesine karar verildi. 20 yıldır Türkiyede yaşayan Brunson ve eşi evinden alındı.

NASIL GÖZALTINA ALINDI?

Karardan Hilal Öztürkün haberine göre Türkiyedeki oturum izinleri de bittiği için Göç İdaresi e teslim edilen Brunson çifti, sınır dışı işlemleri devam ederken FETÖ soruşturmasındaki bir gizli tanık ifadesiyle gözaltına alındı. Gizli tanık ifadesinde, çeşitli illerde misyonerlik faaliyetlerinde bulunan Brunsonun, örgütün İzmir imamı Bekir Baz ile irtibatlı olduğunu, Zaman Gazetesi e çok sık gittiğini söyledi. Gizli tanık, Brunsonun FETÖ ile ilgili övücü nitelikte sözler söylediğini ve örgütle yakın ilişkisi olduğunu anlattı. Rahip Brunson hakkındaki iddialar ve telefonundan elde edilen somut delillerle örgütle bağlantısı konusunda önemli bir şüphe oluştuğu ve bu nedenle tutuklandığı belirtildi.

Bir rahip olan Brunsonun telefonunda ‘temas kurulacaklar listesinde FETÖcü subayların çıkması güçlü delillerden biri olarak gösteriliyor.

hilal-1506984153

Ä°Åž ADAMLARINA BANK ASYA OPERASYONU

Mersinde FETÖ operasyonunda örgüte finansman sağladığı ileri sürülen 29 iş adamı gözaltına alındı. Mersin Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖye finansman sağladığı belirlenen 47 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında kentte tanınmış bazı iş adamlarının da olduğu 29 şüpheli yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 18 şüpheli ise aranıyor. Şüphelilerin kapatılan Bank Asyada hesap artırımı yaptığı, örgütle bağlantılı derneklerde üyelik kayıtlarının olduğu, terör örgütüyle ilişkili kişilerle birlikte yurt dışına çıkış yaptıkları ve örgütün üst yöneticileriyle aynı otelde aynı tarihlerde kaldıklarının tespit edildiği bildirildi. Bu arada İstanbulda ByLock kullandıkları belirlenen ve konuşma içerikleri çözüölenmiş 36 kişihakkarında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için polis operasyonları başladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024