Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1916 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2015 - 23:20

Tutuklanan IŞİDlilerin, Ebubekir El-Bağdadinin yardımcılarıyla irtibatları belirlendi

Büyüt
Küçült
Tutuklanan IŞİDlilerin, Ebubekir El-Bağdadinin yardımcılarıyla irtibatları

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin geçtiğimiz çarşamba günü Silivride bir villaya yaptığı baskında gözaltına alınan 3ü Suriyeli, 2si İngiliz, 1i Lübnanlı toplam 6 şüpheli Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulandı. Yakalanan IŞİDlilerin cep telefonları ve bilgisayarlarında inceleme yapan TEM ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadinin yardımcılarıyla irtibatlarını tespit etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Silivri Adliyesine sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

CİHATÇI JOHNU TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden Aine Lesley Davisin, Cihatçı John olarak bilinen Muhammed Emwaziyi kişisel olarak tanımadığını, fakat aynı bölgelerde bulundukları için Cihatçı John olarak ismini duyduğunu söylediği öğrenildi.

MİT VE EMNİYET İSTİHBARAT EKİPLERİ ADIM ADIM İZLEDİ


Edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet İstihbarat ekipleri 6 şüpheliyi 2 Kasımda Türkiyeye giriş yapmasıyla takibe başladı. Yaklaşık 8 gün Silivride bir villada kaldıklarını belirledi ve ardından operasyonun düğmesine basıldı. Operasyon sonucu geçtiğimiz çarşamba günü Silivride bir villaya baskın yapıldı ve yakalanan 3ü Suriyeli, 2si İngiliz, 1i Lübnanlı toplam 6 şüpheli terörle mücadele uzmanlarınca sorgulandı. Sorgulama sonucu, Cihatçı Johnö takma ismiyle dünyada tanınan IŞİD militanıyla bağlantılı olduğu belirtilen Aine Lesley Davisin de aralarında bulunduğu şüphelilerin İstanbulda sansasyonel eylemler planladıkları bilgisi yabancı basına yansıdı. Emniyet yetkilileri sansasyonel eylem planlarıyla ilgili haberleri yalanlamadı.

Çağatay KENARLI / İstanbul, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024