Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 807 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2023 - 04:00

Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı

Büyüt
Küçült
Türkiyenin tahliye uçağına ateş
Sudan’da havalimanına inişi sırasında Türkiye'nin tahliye uçağına paramiliter gruplar tarafından ateş açıldığı bildirildi.

Reuters'ın aktardığı habere göre Sudan ordusundan yapılan açıklamada, Hartum’daki havalimanındaki saldırıda mürettebattan bir kişinin yaralandığı ve yakıt tankının zarar gördüğü ancak uçağın iniş yaptığı belirtildi.

 


Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında “HDK'nin tamamen orduya katılmasını” öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Sudan Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda önceki güne kadar 512 kişinin öldüğünü, 4 bin 193 kişinin yaralandığını bildirmişti.

 

Sudan ordusu, Suudi Arabistan ve ABD’nin çabalarıyla mevcut ateşkesi 72 saat daha uzatma kararı aldığını duyurdu ancak Hartum’da çatışmalar sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sudan’da mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesinin sürdüğünü bildirerek, ilk grubun TSK’ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkeye getirildiğini duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024