Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2471 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2016 - 16:09

Türkiyenin ilk uluslararası tarihi para fuarı İstanbulda açılacak

Büyüt
Küçült
Türkiyenin ilk uluslararası tarihi para fuarı İstanbulda

Koleksiyoner iş adamı Ahmet Sandıkçının öncülüğünde gerçekleştirilecek fuarda, 20 ülkeden 400e yakın koleksiyoner bir araya gelecek.

Yaklaşık 40 ülkenin tarihi paralarının sergileneceği fuarda, 1928 basımı 1 dolar, Hitlerin portresinin yer aldığı alüminyum 10 kuruş, bugünkü değeri 40 milyon doları bulan ve üzerinde ABDnin ilk Başkanı George Washingtonın eşi Martha Washingtonın portresinin yer aldığı 1891 basımı 1 dolar gibi nadir parçalar yer alacak.

Kağıt ve madeni tarihi paraların yanı sıra, antika eşyalar ve mücevherler de meraklıları için görücüye çıkacak.

Fransa Kralı IV. Philipin, sonradan tarihe Uğursuz 13. Cuma olarak geçen, 13 Ekim 1307de tasfiye ettiği Tapınak Şövalyelerine ait Kaybolan Altınlar da dünyada ilk kez İstanbuldaki fuarda satışa çıkarılacak.

Fuardan elde edilen gelirin bir kısmı Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

Türkiyede bu kapsamda bir fuarın ilk kez düzenleneceğini vurgulayan Ahmet Sandıkçı, Dünyada birçok ülkede büyük çaplı tarihi para fuarları düzenleniyor. Pek çok uygarlığın beşiği olmasına tarihi ve kültürel zenginliğine rağmen ülkemizde bu çapta bir fuar yok. Bu fuarla dünyadan yüzlerce yabancı koleksiyonerle Türk koleksiyonerleri bir araya getirmeyi amaçlıyorum dedi.

Koleksiyonerliğe 1928 basımı 1 dolarla başlayan Ahmet Sandıkçı, ABDnin ilk para mağazasını 2005te Floridada açtı. Sandıkçı, ilk uluslararası para fuarının da 2014te yine ABDde açılmasına öncülük etmişti.

AA






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024