Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4049 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ocak 2015 - 15:12

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona yaklaşıldı

Büyüt
Küçült
Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona
Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü de 33 aylık bir çalışma sonunda sona doğru yaklaşıldı.

Adıyamanda Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakırı birbirine baÄŸlayacak Nissibi Köprüsünde sona yaklaşıldı. UlaÅŸtırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından köprünün son tabyasının kaynağı ÇarÅŸamba günü atılıyor. Türkiye in 3. büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü ün Mart ayında ise hizmete açılması bekleniyor.

TÜRKİYENİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜSÜ

BoÄŸaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiyenin 3. büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü devasa görüntüsüyle görenleri büyülüyor. Projenin tamamı Türk mühendis ve mimarlara ait olan Nissibi Köprüsünün sona yaklaşılması bölgede yeni bir heyecana neden oldu.

23 YIL MAÄžDURÄ°YET YAÅžANMIÅžTI

1992 yılında Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakırı birbirine baÄŸlayan yol ve köprü sular altında kalmış, bölgede ulaşım ilkel feribotlarla saÄŸlanmaya baÅŸlamıştı. ‘Çıkmaz sokak olan Adıyaman halkı 23 yıl boyunca ekonomik, kültürel ve sosyal maÄŸduriyet yaÅŸadı.

RECEP TAYYÄ°P ERDOÄžANIN TALÄ°MATIYLA BAÅžLADI

Atatürk Barajının suyunun tutulmasından 20 yıl sonra dönemin BaÅŸbakanı olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından verilen talimat sonrasında, eski UlaÅŸtırma Denizcilik veHaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 26 Åžubat 2012de temeli atıldı. Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır illerinin Adıyaman üzerinden batı illerine olan ulaşımı saÄŸlanacak. Köprü ile birlikte ‘çıkmaz sokak olan Adıyamanın yolu açılacak. Diyarbakırdan Kahta ilçesine mesafe 110 kilometre kısalacak.

BÖLGEYE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

Türkiyenin 3. büyük köprüsünün Siverek-Kahta arasına yapılıyor olmasının devletin bölgeye verdiÄŸi önemi gösterdiÄŸini vurgulayan bölge halkı, ‘çözüm süreci ile birlikte bölgede yaÅŸanan olumlu geliÅŸmelerin ekonomik katkı saÄŸlayacağına vurgu yapıyor.

80 MÄ°LYON TLYE MAL OLDU

80 milyon TLye mal olan Nissibi Köprüsünün orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluğu 610 metreden oluşuyor. Gergin Eğik Kablo Askılı Köprü 96 metre yüksekliğinde pilonları, 24 buçuk metre genişliğe sahip. Köprünün, aydınlatma ve asfaltlama gibi işlemlerinin iki ay süreceği ve iki ay sonra araç trafiğine açılacağı öğrenilirken, köprünün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yapması bekleniyor.

BÖLGENİN GELİŞMESİNE ÖN AYAK OLACAK

Bölgede yaşayan vatandaşlar, bu büyüklükte bir köprüyü sadece İstanbulda gördüklerini ve Adıyamanda böyle bir köprü yapılmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, köprünün bölgenin gelişimine ön ayak olacağını aktardı.

/

Ulaşım noktasında saatlerce feribot bekleyen vatandaşlar, gece gündüz beklemeden yolculuk yapabilecek olmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdiler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024