Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1266 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2016 - 14:02

Türkiyeden uluslararası sularda Albatros Harekatı

Büyüt
Küçült
Türkiyeden uluslararası sularda Albatros

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, uyuşturucu ile mücadele polisleri, istihbari çalışmalar sonucunda deniz yolu ile Avrupa ülkelerine uyuşturucu madde taşımak isteyen suç örgütlerine yönelik etkin bir çalışma sürdürüyor.

ZULALARDA 13,6 TON ESRAR BULUNDU

Bu kapsamda Suriyedeki bir limandan fazla miktarda uyuşturucu madde yüklenen geminin yola çıktığı bilgisini alan Türk polisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ilgili kurumlarla da işbirliğine girerek, Libya Tobruk Limanı kuzeydoğusunda uluslararası sularda Bolivya bandıralı gemiye yönelik hava destekli operasyon düzenledi. Operasyonda, 13,6 ton toz esrar maddesi, değişik konteynerlere zulalanmış halde ele geçirildi.



AVRUPA ÜLKELERİNE DAĞITACAKLARDI


Kaynağının Suriye olduğu değerlendirilen toz esrar maddesinin preslenerek, Suriyedeki bir limanda konteynerler içinde zulalanarak gemiye yüklendiği, Avrupa ülkelerine dağıtılmasının amaçlandığı belirlendi.

YABANCI UYRUKLU 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Operasyonda, gemide bulunan yabancı uyruklu 10 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin söz konusu gemiyle Türkiyeye doğru getirilmekte olduğu öğrenildi.
Türk güvenlik güçlerinin Akdenizdeki olumsuz hava şartlarına karşın başarılı bir operasyon düzenlediği belirtildi.


Sahil Güvenlik Komutanlığının operasyonla ilgili haritasında Albatros Harekatı ismi kullanılıyor.
 
ELEKTRİK AKSAMINI KESTİLER

Operasyon başlatıldığında öncelikle geminin bütün elektrik aksamının kesildiği, gemide bulunan şüphelilerin herhangi bir iletişime geçmemeleri için iletişim kanallarının devre dışı bırakıldığı öğrenildi. Söz konusu geminin römorkör kılavuz tekne ile çekilerek Mersin veya Marmaris limanına getirilmekte olduğu bildirildi.

Gemide gözaltına alınan şüphelilerin soruşturmasını Türkiye cumhuriyet savcılarının yürüteceği kaydedildi.



BAŞARILI OPERASYONLARA İMZA ATILIYOR

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün uyuşturucu tacirlerine yönelik etkin mücadele kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığını kurduğu, daire başkanlığının narkotimler ile yurt içindeki sokak satıcılarına fırsat tanımadığı ve uluslararası alanda da başarılı operasyonlara imza attığı kaydedildi.

Türk polisi bu çerçevede kasım ayında İtalya açıklarında bir gemide 13 tonluk uyuşturucu maddenin de İtalyan güvenlik güçlerince yakalanmasına yardımcı olmuştu. Bu operasyonda yakalanan 12 yabancı uyruklu şüpheli, Sicilya Savcılığının yürüttüğü soruşturmada İtalyada tutuklanmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024