Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1546 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2015 - 12:40

Türkiyeden İsraile kınama mesajı

Büyüt
Küçült
Türkiyeden İsraile kınama

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail tarafından 11 Ekim 2015te yapılan hava saldırısında sivil kayıplar yaşanması neticesinde tırmanan gerginliğin Gazzeye de sıçramasının kaygıyla izlendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

İsrail emniyet güçlerinin, Harem-i Şerife girerek Müslüman gruplarla çatışmaları ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak engellemeleriyle başlayan, Filistinlilerin, Kudüs eski şehre girişlerinin yasaklanmasıyla Doğu Kudüs ve Batı Şeriada tırmanan gerginliğin, İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki göstericilere ateş açmaları ve İsrail tarafından 11 Ekim 2015 tarihinde yapılan hava saldırısında sivil kayıplar yaşanması neticesinde Gazzeye de sıçraması kaygıyla izlenmektedir.

 

İlgili Haber Filistinli babanın, İsrail saldırısında ölen minik kızına vedası ağlattı

 

ULUSLARARASI HUKUKA UYUN

İsrailin statükoya aykırı uygulamalarını ısrarla sürdürmesinin bir sonucu olarak gelişen olaylarda İsrail emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmalarını kuvvetle kınıyoruz. İsrailin işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında uluslararası hukuk kurallarına riayet etmesi, bu çerçevede Harem-i Şerifin statüsünü ve kutsiyetini hedef alan kışkırtıcı keyfi uygulamalara bir an önce son vermesi, gerginliğin tırmanmasını önlemenin yegane yoludur.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024