Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5336 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2016 - 14:08

Türkiye, Suriyede operasyona başladı

Büyüt
Küçült
Türkiye, Suriyede operasyona
PKK’nın Suriye kolu PYD, Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Fırat’ın batısını ele geçirerek Kobani ile Afrin’i birleştirmek istiyor.

Askeri uzmanlar uyarıyor: Bu proje gerçekleşirse milli çıkarlarımız ve güvenliğimiz zedelenir. 

Terör örgütü PKKnın Suriye kolu PYD, Fırat nehrinin batısını ele geçirerek Kobani ile Afrini birleştirmek istiyor. Türkiye ise bu oluşumun kırmızı çizgisi olduğunu ifade ederek buna izin vermeyeceğini söylüyor.Vahdete konuşan askeri uzmanlar ise, böyle bir projenin ulusal çıkarlarımıza büyük zarar vereceğini belirterek buna kesinlikle engel olunması gerektiğini vurguladılar. 

“MİLLİ ÇIKARLARIMIZI ZEDELİYOR” 

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Uluslararası güçler, Türkiye sınırının güneyinde Iraktan Akdenize kadar uzanacak şekilde bağımsız bir Kürt kanton bölgesini tesis etmek istiyor. PKKnın Suriyedeki kolu PYD bu amaçla, Kobani ile Afrin arasında bulunan güvenli bölgeyi ele geçirip bu iki kantonu birleştirmek istiyor. Türkiye de bu plana engel olmak istiyor. Çünkü bu oluşum Türkiyeye büyük zarar verir. Birincisi, İran sınırından Akdenize kadar uzanacak bölgenin PKKnın kontrolüne geçmesi, terör örgütünün güney sınırımız boyunca üs kurmasına neden olacak. İkincisi, Türkiyenin özellikle Suriyedeki Türkler ve Sünniler ile bağlantısı kesilecek. Üçüncüsü, ülkemizin Irak ve Suriye üzerindeki etkinliği azalacak. Söz konusu projeye kesinlikle Türkiyenin izin vermemesi gerekiyor. Bu, ülkemizin milli çıkarlarını ve güvenliğini zedeleyen bir projedir” diye konuştu. 

“KORİDORA ENGEL OLUNMALIDIR”

Emekli Kıdemli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları ise, “Bu konuyu iki yönlü düşünmek lazım. Birincisi; Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölge olduğu için onların güvenliği açısından orası önemli. İkincisi; Amerika, Rusya, PYD ve onları destekleyen diğer ülkelerin amacı, orada bir Kürt koridoru oluşturmak. PKK ve PYD, Suriye ve Irakın kuzeyinde olacak bir Kürdistan hedefliyor. Akdenize kadar uzanan bir devlet. Bu amaçla Fıratın batısına geçmeyi amaçlıyorlar. Ayrıca o bölgelerde PKK ve PYDnin güçlenmesi demek Türkiyedeki terörist faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirmeleri demektir. Türkiye ise bu koridorun enerji naklinde kendisine sorun çıkartacağını, gelecekte Ortadoğuda meydana gelebilecek gelişmelerde önünün kesileceğini ve kendisine yönelik terörist faaliyetlerin artacağını düşünerek buna karşı çıkıyor.Bu nedenle, o bölge bizim için çok önemli. Kürt koridoruna kesinlikle engel olunmalıdır” dedi.

TÜRKİYE FİİLEN SURİYEDE

Türkmen güçlerinin, Azezin doğusunda DAEŞin kontrolündeki noktalara önceki gün başlattığı geniş kapsamlı harekat, cephe genişleterek ilerliyor. Kuzey Suriye sınırındaki dört köyü DAEŞ en temizleyen ve ilerlemesini sürdüren Türkmen birliklerinin harekatı, Türkiye-Suriye sınırında planlanan Güvenli Bölge in ilk adımı olarak değerlendiriliyor. 

FIRTINA OBÜSLERİ DESTEK VERİYOR

Türkiye in sınır hattındaki Fırtına Obüsleri, koalisyonun uçaklarının ise hava operasyonu ile DAEŞ mevzilerini vurmasının ardından başlayan Türkmen taaruzu, bölgedeki dengeleri de değiştirecek. Sultan Murad Tümeni in öncülüğünde ilerlemesini sürdüren Türkmen güçlerinin hedefi, Türkiye in başından beri savunduğu Güvenli Bölge hattının hakimiyetini ele geçirmek. 

savaş,suriye,tsk





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024