Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1906 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2015 - 11:42

Türkiye Sabancı suikastının tetikçisini Yunanistandan istedi

Büyüt
Küçült
Türkiye Sabancı suikastının tetikçisini Yunanistandan

Talepnamede, suikasta ilişkin detaylı bilgi verilip, Suç tarihi ve zamanaşımını kesen mevcut nedenler dikkate alındığında sanık hakkındaki dava, 28 Mart 2017 tarihinde zamanaşımına uğrayacağı anlaşılmaktadır denildi.

İki ülke arasında suçluların iadesine yönelik Avrupa Sözleşmesi (SİDAS) ile Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma Avrupa Sözleşmesinin (CİKAYAS) hatırlatıldığı talepnamede Yetkili makamlarınızca muvafakat verilmezse sanık, iade işlemine konu olan suçu dışında kalan suçlardan yargılanmayacaktır ifadeleri kullanıldı.

Talepnamede Akkolun suç ortağı olarak Fehriye Erdal da gösterilirken, cezaevinde infaz edilen davanın 1 numaralı sanığı Mustafa Duyar öldüğü için yer almadı.

Suikasttan sonra Fehriye Erdalla birlikte önce Belçika, ardından Almanya ve son olarak Yunanistana giden Akkol, Atinada geçen yıl şubatta düzenlenen baskında yakalanmıştı. Türkiyenin iade talebi ise reddedilmişti. Hakkında kırmızı bülten bulunan Akkol, beş ay önce serbest bırakılmıştı.

ADIM ADIM SUİKAST

İade talepnamesinde suikasta ilişkin bilgiler verdi: 28 Eylül 1995te Mustafa Duyar ile İsmail Akkol, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde 2 askeri şehit etti. Sanık Ercan Kartal, açık görüşte Sabancı Center İş Merkezinin krokilerini Akkol ile Duyara gösterdi. Hedefin Sakıp Sabancı ve binanın 25inci katı olduğunu söyledi. Akkol ve Duyar 9 Ocak 1996da Sabancı Centere geldi.

Telefonla Duyarı arayan Fehriye Erdal şifreli sözlerle, Annem evde, saat 10.00da görüşürüz dedi. Temizlik şirketinden geldiklerini söyleyip binaya giren Duyar ve Akkol, yemekhane bölümündeki asansörden 15inci kata çıktı. Binada çaycı olarak çalışan Erdal, tetikçilerle buluşup, 25. kata ilişkin bilgiler verdi. Bu kata çıkan çıkan tetikçilerden Akkol, sekreter Ayşe Nilgün Hasefeyi vurdu. Odaya giren Duyar, Sakıp Sabancıyı bulamayınca Özdemir Sabancı ile Haluk Görgüne 3er kez ateş etti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024