Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1417 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mart 2021 - 17:35

Türkiye resti çekti

Büyüt
Küçült
Türkiye resti
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yunanistan'a uyarı geldi. Yunanistan'ın tatbikatlarına ilişkin Bakan Akar ''Bunlarla bir yere varmalarının mümkün olmadığını, bunların Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında hiçbir kıymetiharbiyesi olmadığını görmeleri, bilmeleri lazım.'' ifadelerini kullandı.

illi Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile görüÅŸmelere önem verdiklerini belirterek, "Yunan komÅŸularımızın uzlaÅŸmaz ve kışkırtıcı tutumlarından bir an önce vazgeçmelerinin hem bölge, hem kendileri hem de Yunan halkının refahı için önemli olduÄŸunu deÄŸerlendiriyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının da katıldığı video konferans toplantısında birlik ve ordu komutanlarıyla görüÅŸtü, sahadaki son duruma iliÅŸkin bilgi aldı, talimat verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar baÅŸkanlığında, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, kuvvet komutanları ile bakan yardımcılarının katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleÅŸtirildi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar baÅŸkanlığında, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, kuvvet komutanları ile bakan yardımcılarının katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

Toplantıda, yurt içi ve yurt dışındaki birlik komutanlarının yanı sıra ordu ve kuvvet komutanları devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma iliÅŸkin bilgi verdi. Savunma ve güvenlik konuları kapsamında DoÄŸu Akdeniz'deki geliÅŸmeler, terörle mücadele harekatları ve korona virüsle mücadelede alınan tedbirlerin de ele alındığı toplantıda talimatlar veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yoÄŸun bir dönemden geçtiÄŸini belirtti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK CÄ°DDÄ° ÅžEKÄ°LDE SIKIÅžTI

Terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla devam ettiÄŸini ifade eden Akar, görevlerini baÅŸarıyla yerine getiren tüm personeli kutlayarak, "Terör örgütü PKK gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ciddi ÅŸekilde sıkıştı. Ä°nÅŸallah bundan sonra da aynı ciddiyet ve samimiyetle diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri baÅŸaracağız" diye konuÅŸtu.

TÜM KOMUÅžULARIMIZLA Ä°YÄ° Ä°LÄ°ÅžKÄ° Ä°ÇÄ°NDE OLMAK Ä°STÄ°YORUZ

DoÄŸu Akdeniz'deki geliÅŸmelere de deÄŸinen Akar, Türkiye ile Yunanistan DışiÅŸleri Bakanlıkları arasında yapılması planlanan istiÅŸari görüÅŸmeleri hatırlatarak, "Yunanistan baÅŸta olmak üzere tabi ki Mısır da dahil tüm komÅŸularımızla iyi komÅŸuluk iliÅŸkisi içinde olmak istiyoruz" diye konuÅŸtu.



Bakan Akar, ayrıca ÅŸunları söyledi:

"Her zaman olduÄŸu gibi diyalog, uluslararası hukuka saygı diyoruz. Fakat maalesef Yunanistan hala iyi komÅŸuluÄŸa yakışmayan bir üslupla, tehdit, gerilimi artırıcı, tırmandırıcı bir takım uygulamalarla bu iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerimizin tesisine engel, mani oluyorlar. Konuları her seferinde Türkiye-Yunanistan arasında olmaktan çıkarıp Türkiye-AB, Türkiye-ABD gibi olayı yansıtmak suretiyle birtakım faydalar elde edebileceklerini zannediyorlar. Fakat bu ÅŸekilde bir yere varmaları mümkün deÄŸil. Bunu kabul etmiyoruz. Tatbikatları bir tehdit unsuru olarak devamlı zikrediyorlar. Bunlarla bir yere varmalarının mümkün olmadığını, bunların Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında hiçbir kıymetiharbiyesi olmadığını görmeleri, bilmeleri lazım."

NATO'DAKÄ° GÖRÜÅžMELERE ÖNEM VERÄ°YORUZ

Yunanistan'ın da iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerine, diyaloÄŸa, görüÅŸmelere önem vermesinin gerekliliÄŸine vurgu yapan Bakan Akar, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Çünkü biz önem veriyoruz. Ä°stiÅŸari görüÅŸmelere önem veriyoruz, NATO'daki ayrıştırma görüÅŸmelerine önem veriyoruz, güven artırıcı önlemler çerçevesinde yaptığımız görüÅŸmelere önem veriyoruz. Güven artırıcı toplantılardan dördüncü toplantı için Yunan muhataplarımızı Türkiye'ye beklediÄŸimizi her fırsatta söylemeye devam ediyoruz. Uluslararası, ikili hukuk, tarihi süreç bakımından haklı olduÄŸumuzun bilincindeyiz ve dolayısıyla çok rahatız. Her konuyu konuÅŸmaya hazır olduÄŸumuzu tekrar tekrar söylüyoruz. Bizim temennimiz Yunan komÅŸularımızın uzlaÅŸmaz ve kışkırtıcı tutumlarından bir an önce vazgeçmelerinin hem bölge, hem kendileri hem de Yunan halkının refahı için önemli olduÄŸunu deÄŸerlendiriyoruz. Çünkü içinde bulundukları ekonomik koÅŸullarda hala silahlanma konusunda birtakım giriÅŸimlerde bulunuyorlar. Bunların da Yunan halkının aleyhinde olduÄŸunu herkes biliyor. Özellikle bazı Yunan akademisyenlerin, bazı siyasilerin, emekli bazı sivil, asker bürokratların bu konulardaki açıklamaları da bizim görüÅŸlerimizi paylaÅŸtıklarını gösteriyor."

Sözlerinin sonunda ÅŸehit ve gazileri minnetle yad eden Hulusi Akar, "Peygamber ocağı olarak da bilinen ve bu milletin baÄŸrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri aklın ve bilimin ışığında, anayasa ve yasalar çerçevesinde CumhurbaÅŸkanımızın talimatları doÄŸrultusunda 'Ölürsem ÅŸehit kalırsam gazi anlayışı' içinde her türlü zorluÄŸa göÄŸüs gererek milletinin emrinde, görevinin başındadır" ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024