Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Haziran 2015 - 12:06

Türkiye Peşmergeye eğitim veriyor, yardım ediyor

Büyüt
Küçült
Türkiye Peşmergeye eğitim veriyor, yardım

Yaver, yaptığı açıklamada, Türkiye, Peşmerge güçlerine askeri malzeme ve araç yardımında bulundu. Ayrıca Türkiyeden gelen askerler, Peşmerge güçlerini askeri kampta eğitiyor. Eğitim çalışmalarının bize sağladığı yarar çok önemlidir dedi.

Terör örgütü DAEŞin elindeki Musulun kurtarılması için olası operasyona da değinen Yaver, Bağdat hükümeti bu operasyona henüz hazır değil ifadesini kullandı.

Yaver, Savunma Bakanlığı ile Peşmerge Bakanlığı arasında operasyon hazırlığı için görüşmeler yapıldığını belirterek, Musul operasyonu süreci henüz olgunluğa ulaşmadı. Irak Savunma Bakanlığı ile Peşmerge Bakanlığı arasında operasyon hazırlığı için bazı görüşmeler yapıldı ancak tamamlanmadı. Irak hükümeti tam anlamıyla hazır değil. Onlar şu an Selahaddin, Enbar ve Ramadiye yoğunlaşmış durumda diye konuştu.

Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi ve Genelkurmay Başkanı Babekir Zebarinin Erbilde geçen hafta Mesut Barzani ile yaptıkları toplantıda Musul operasyonunun ele alındığını aktaran Yaver, Başbakan Haydar-el İbadinin Erbile son ziyaretinde ortak operasyon birimi kurulması kararlaştırılmıştı ancak şu ana kadar bu birim oluşturulamadı. Çünkü İbadinin Erbil ziyaretinden sonra Ramadideki çatışmalar şiddetlendi ve dikkatler bir anda buraya kaydı. Ancak Irak hükümetinin Musulun kurtarılması için kurduğu bir operasyon birimi bulunuyor değerlendirmesinde bulundu.

IŞİDin hala güçlü olduğunu savunan Yaver şöyle devam etti:

IŞİD, Irak ve Suriyede geniş bir coğrafyayı işgal etti. Libyada da varlar. Bazen Mısır, Afganistan ve Tunusta da terör eylemleri düzenliyorlar. O nedenle IŞİDin hala güçlü olduğunu söylemek mümkün. Irak topraklarının 3te biri şu an IŞİDin elinde. Bu bölgelerde çok sayıda savaşçıları bulunuyor. Ekonomik olarak da güçleri fena sayılmaz. Petrolü işletip satabiliyorlar. Bu yolla da önemli gelir elde ediyorlar. Fakat geçen yıla göre IŞİD, gittikçe zayıflıyor ve şu an savunma pozisyonuna çekilmiş durumda.

Yaver, Mesut Barzaninin talimatıyla Peşmerge Bakanlığı bünyesinde her biri 600 Yezididen oluşan iki birliğin kurulacağını sözlerine ekledi.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024