Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2016 - 16:32

Türkiye, Brüksel bombacısını bir değil iki kez sınır dışı etmiş!

Büyüt
Küçült
Türkiye, Brüksel bombacısını bir değil iki kez sınır dışı

Türkiyenin Temmuz 2015te sınır dışı ettiği bilinen Brüksel saldırganı İbrahim el Bakraoui ile ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı. Reutersa konuşan üst düzey Türk yetkili, geçen yıl temmuz ayında kendi isteğiyle Hollandaya sınır dışı edilen Bakraouinin ikinci defa Türkiyeye giriş yaptığını ve ağustos 2015te tekrar sınır dışı edildiğini açıkladı.

İbrahim el Bakraoui, önceki gün Belçikanın başkenti Brükselde düzenlenen terör saldırılarında kendini patlatan intihar bombacılarından biri... Brüksel Havalimanında kendini havaya uçuran İbrahim el Bakraouinin kardeşi Khalid el Bakraoui de kentteki bir metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlemişti. Terör örgütü IŞİDin üstlendiği saldırılarda üç bombacı dahil, 34 kişi hayatını kaybetmişti.

İLK OLARAK HOLLANDAYA SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, El Bakraoui geçen haziran ayında Gaziantepte yakalanarak temmuz ayında, idari kararla kendi talebi doğrultusunda Hollandaya sınır dışı edildi. Türkiyenin El Bakraouinin yabancı terörist savaşçı olduğu yolundaki uyarısını birer notayla hem Hollandaya hem de Belçikaya bildirmiş olduğu da kaydedildi.

Hürriyetin istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Bakraoui kardeşler, 2013te yasal yollardan Türkiyeye giriş yaptı. Kardeşlerin, Suriyeye geçtiği ve IŞİD kamplarına katıldıkları öğrenildi. IŞİDin Kasım 2015 tarihindeki Paris saldırısından sonra Türkiye, AByi tekrar Bakraoui kardeşler konusunda uyardı.

ERDOĞAN: SERBEST BIRAKTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim el Bakraouinin geçen yıl Türkiyeden sınır dışı edildiğini şu sözlerle açıklamıştı:

İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya; terörü, teröristi, terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. Buyurun Brükselde saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015te Gaziantepte yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015te nota ile Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollandaya da iade etmişiz. Ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum.

BELÇİKANIN YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarının ardından konuşan Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, İbrahim el Bakraouinin Türkiyede yakalandığını ancak Belçikaya değil, Hollandaya gönderildiğini söylemişti. Bakan, Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı, şartlı olarak tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu demişti.

Hollanda Adalet Bakanlığından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada da konunun incelendiği, perşembe gününden önce ayrıntılı bilgi verilemeyeceği belirtilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024