Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2626 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2016 - 12:05

Türkiye 89 Ülke ile Yaptığı Vize Anlaşmasını Feshedecek

Büyüt
Küçült
Türkiye 89 Ülke ile Yaptığı Vize Anlaşmasını
Aralarında Rusya ile İran’ın da bulunduğu ülkelerden gelen turistler Türkiye’ye girmek için vizeye ihtiyaç duyacak.

AB ile varılan anlaÅŸma kapsamında Türkiye vatandaÅŸlarının Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz giriÅŸi için sürece hız verilmesi kararlaÅŸtırılmıştı.

Ancak AB kapılarının açılması için öne sürülen ÅŸartlardan birisi de Türkiyenin ABnin vize uyguladığı ülkelere vizeleri geri getirmesi.

Son yıllarda hem turizmi hem de ticari ilişkileri canlandırmak için aralarında Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ülkeleri ve eski Sovyet ülkelerinin de bulunduğu toplam 89 ülkeyle vizeler karşılıklı olarak kaldırılmıştı.

BBC Türkçenin haberine göre AB ile yapılan anlaÅŸma uyarınca bu ülkelerin vatandaÅŸlarından Türkiyeye giriÅŸlerinde Haziran ayından itibaren tekrar vize talep edilecek.

10 MÄ°LYON TURÄ°ST

Vizelerin geri gelmesi gündemde olan ülkeler arasında son yıllarda Türkiyeye giderek fazla sayıda turist gönderen Rusya, Ä°ran, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Kazakistan gibi ülkeler de var.Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı verilere göre 2015 yılının Ocak-Kasım döneminde bu ülkelerden Türkiyeye 10 milyon turist geldi.

Aynı dönemde Türkiyeye gelen toplam turist sayısı ise 34,8 milyon seviyesindeydi.Yani Türkiyeye gelen turistlerin yüzde 30′a yakını Haziran ayından itibaren vize almak durumunda kalacak.

‘SÃœREÇ Ä°YÄ° YÖNETÄ°LMELÄ°

Vize uygulamasının dönüşüyle Türkiye turizm sektörünün rekabet avantajının olumsuz etkilenebileceÄŸini ifade eden Turistik Otelciler, Ä°ÅŸletmeciler ve Yatırımcılar BirliÄŸi (TUROB) BaÅŸkanı Timur Bayındır, Türkiyeye gelen turist sayısında önemli düşüş yaÅŸanabileceÄŸi uyarısını yaptı.

Bursada düzenlenen bir toplantıda konuÅŸan Bayındır, “Gerek DışiÅŸleri Bakanlığı gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse AB Bakanlığı tarafından ÅŸimdiden doÄŸru olarak planlanması gerekiyor. Atılacak adımların gösterileceÄŸi yol haritasının hayata geçirilmesiyle turist sayısındaki azalma ihtimali asgari seviyede tutabilir” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024