Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2045 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Türkeş Ermenilerle görüştü

Büyüt
Küçült
Türkeş Ermenilerle
Güncel Haberleri › Türkeş Ermenilerle görüştü haberi

MHPnin efsane lideri Alparslan Türkeşin, ABD ve Paristen sonra, vefatından kısa bir süre önce de Ankarada olmak üzere Ermenilerle üç kez görüştüğü ortaya çıktı. Türkeşin görüşmelerde, Ülke menfaati vurgusu dikkat çekiyor.

Nevin Bilgin

MHPnin eski Genel BaÅŸkanı Alparslan TürkeÅŸin ölümünden önce Ermenilerle görüşme yaptığı ortaya çıktı. TürkeÅŸin hayatını anlatan ve yeni çıkan kitapla ortaya çıkan görüşmenin fotoÄŸraf ve ayrıntıları yer aldı. Ãœlkücü isimlerden OÄŸuzhan Cengizin yazdığı kitapta ÅŸu bilgiler yer aldı: “Ankarada Binektaşı Sokağı... Yeni Düşüncenin bürosuyla TürkeÅŸin bürosu aynı apartmanda altlı üstlü... Mesut Yılmaz, daha üç ay önce baÅŸbakanlığa gelmiÅŸti. TürkeÅŸ, haftalık Yeni Düşünce gazetesinin sahibi Rıza MüftüoÄŸlunu çağırır: Yarın erken burada ol. Ermeniler geliyor... Bu Ermenilerle ilk görüşmesidir. Gelenler iki kiÅŸiydi. Biri Fransadan, biri Ä°stanbuldan.

TürkeÅŸ bunlara, tarihte Ermenilerle bizim çok benzerliklerimizin olduÄŸunu, Ermenilerin sâdık millet bilindiklerini, ancak istenmeyen olayların meydana geldiÄŸini, bu olaylar yüzünden hep böyle kalınamayacağını anlatır; onlara çok yakınlık gösterir.

Türkeş 1992de ABDye gittiğinde yanında yine Rıza Müftüoğlu vardır. Ermeni lobisinin başkanı ve iki kişi gelirler. Ermeni lobisinin başkanı konuşmaya başlar. Azerbaycanı suçlamaktadır.

Rıza Müftüoğlu birden söze girer:

-Ne yani hep Azerîler mi yaptı! Sizin hiç mi kabahatiniz yok! Buz gibi bir hava eser. Ermeni temsilciler giderler. TürkeÅŸ, MüftüoÄŸluna döner: OÄŸlum, sen ne yaptın! Bunları TaÅŸnaklardan ayırmamız lâzım, Bunlar ılımlı takım. ...Ben bunları ayarlıyorum, sen bozuyorsun!  Ermenilerle görüşmeler daha sonra da devam etti. Pariste Ermenistan Devlet BaÅŸkanı Ter Petrosyanla görüşmeyi Fransadaki Ermeni lobisi ayarlamıştır. TürkeÅŸin belirttiÄŸine göre, bu görüşmeye “Özararat” soyadlı, Türkiyeden gitme bir Ermeni vasıta olmuÅŸ.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024