Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2306 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Türk Kızılayı 147 yaşında

Büyüt
Küçült
Türk Kızılayı 147
Güncel Haberleri › Türk Kızılayı 147 yaşında haberi

Türk Kızılayı, Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulduğu 1868den bu yana yardıma muhtaçların yaralarını sarıyor.

AA

Türk Kızılayı, Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulduğu 1868den bu yana yardıma muhtaçların yaralarını sarıyor.

Türk Kızılayından kuruluşunun 147 ci yıl dönümü nedeniyle yapılan açıklamada, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin umutlarının yeşertilmeye devam edildiği belirtildi.

Kurulduğu ilk günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından Türk Kızılayının kendini donattığı ifade edilen açıklamada, 8 bölge afet yönetim ve lojistik merkezi, 25 yerel afet müdahale ve lojistik merkezi, acil haberleşme sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçlarıyla afet bölgesine en geç 2 saatte ulaşılabildiği ve 300 bin kişiye acil barınmayla beslenme imkanı sunulabildiği kaydedildi.

Açıklamada, Türk Kızılayının 2005 e Güvenli Kan Temini Programı ı hayata geçirdiği anımsatılarak, o günden bugüne kan bağış oranının yüzde 443 oranında artırıldığı, 2014 sonu itibarıyla da 1 milyon 860 bin 226 ünite kan bağışına ulaşıldığı vurgulandı.

Ülke genelindeki 17 bölge kan merkezi bünyesindeki 82 hizmet biriminde 3 bine yakın personelle hizmetlerin sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, Kızılay, Türkiye in yıllık kan ihtiyacı olan 2 milyon 300 bin ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir. Kemik iliği bekleyen hastalara şifa olmak için Türkök Projesi i hayata geçiren Türk Kızılayı, 2015 sonunda 50 bin, 5 yıl sonra ise 250 bin donöre ulaşmayı hedefliyor ifadelerine yer verildi.

Türkiye in tanıtılmasına büyük katkı

Kızılayın yardım elinin, ülke sınırlarının dışına uzandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Balkanlardan Orta Asyaya, Orta Doğudan Afrikaya, Güney Asyadan Kafkaslara kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteriyor. 147 yıllık tarihinde 90 farklı ülkede ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye in tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı. 

Bugün Suriye, Irak, Somali, Nepal, Gazze ve daha birçok ülkede başarılı insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, ülke sınırları içinde ise her yıl milyonlarca insana yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Ülke genelindeki 700e yakın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsüyle Türk Kızılayı, tüm bu çalışmaları yardımsever halkımızdan aldığı güçle gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024