Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2124 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2015 - 11:55

Türk helikopteri Atak tatbikata çıktı

Büyüt
Küçült
Türk helikopteri Atak tatbikata

Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde yapılan tatbikat, Türkiyenin yerli üretimi taarruz ve taktik keÅŸif  helikopteri Atakın da katıldığı ilk uluslararası tatbikat oldu. DeÄŸiÅŸik senaryolar eÅŸliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen tatbikata katılan taarruz helikopteri olan Atak helikopteri koruma görevini üstlendi.

HAVA MUHALEFETÄ° NEDENÄ°YLE Ä°PTAL

Tatbikatın bugün akÅŸam gerçekleÅŸtirilecek olan ve yerli üretim olan Atak helikopterinin de top taarruzu ve roket atışı yapacağı ‘Kartal Pençesi adı altındaki konvoy kurtarma operasyonu ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

NEFES KESEN OPERASYONLAR

30 Mart tarihinde baÅŸlayan ve 10 Nisana kadar devam edecek olan tatbikat boyunca deÄŸiÅŸik senaryolar eÅŸliÄŸinde kurtarma operasyonları gerçekleÅŸtirildi. ABD ve Ä°spanya kargo uçakları için hazırlanmamış toprak piste iniÅŸ eÄŸitimi yaptı. Ayrıca belirlenen hedeflere helikopter üzerinden ‘Mınıgun adı verilen silah ile atışlar gerçekleÅŸtirildi. Helikopterden BeyÅŸehir Gölüne atılan bot ve atlayan özel tim ekipleri tarafından gölün ortasında bekleyen yaralı pilotun kurtarılması eÄŸitimi yapıldı.

ÖZEL TİMLER UÇAKLAR VE HELİKOPTERLER KATILDI

Konya sınırlarındaki 42 bin 885 kilometrekarelik alanda gerçekleştirilen tatbikatta iştirak eden ulusal ve uluslararası unsurların ortak çalışabilirliğini ve eğitim seviyelerini yükseltmek, katılımcılar arasında bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamak amaçlandı.

Tatbikata, Türk Hava Kuvvetlerinden 6 F-16 uçağı, 5 helikopter, 1 kargo uçağı, 1 adet Barış Kartalı Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı, 2 arama kurtarma timi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Genel Kurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından 2 ayrı arama kurtarma timi, ABDden 4 uçak, 1 özel tim, Azerbaycandan 4 helikopter, 1 özel tim, İspanyadan 1 kargo uçağı, 1 özel tim, KKTCden 1 özel tim, Macaristandan 1 özel tim ve Romanyadan 2 helikopter ve 1 özel tim katıldı.

Ayrıca; Gürcistan ve Umman ise tatbikatı gözlemci olarak takip etti.

Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024