Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1722 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 13:18

Türk Gemisine Havadan Denizden Saldırı

Büyüt
Küçült
Türk Gemisine Havadan Denizden
Libyada Türkiyeli bir şirkete ait gemi, dün akşam önce topçu atışına maruz kaldı ardından iki ayrı hava saldırısının hedefi oldu. Saldırıda geminin 3. kaptanı hayatını kaybetti

Libyada Tobruk açıklarında Türkiyeli bir şirkete ait gemi, dün akşam önce topçu atışına maruz kaldı ardından iki ayrı hava saldırısının hedefi oldu. Dışişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, Tuna-1 isimli kuru yük gemisinin Libya limanina giderken, Tobrukun yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığını, saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı 3. kaptanının hayatını kaybettiğinin, mürettebattan yaralananlar olduğu, gemide maddi hasar meydana geldiğini açıkladı.

3. KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ
Dışişleri Bakanlığı dan yapılan yazılı açıklama şöyle ; Dün (10 Mayıs) akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, Tuna-1 isimli kuru yük gemisinin İspanyadan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere Tobruk/Libya limanına giderken, Tobrukun yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığı öğrenilmiştir. Saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı 3. kaptanının hayatını kaybettiği, mürettebattan yaralananlar olduğu, gemide maddi hasar meydana geldiği bildirilmiştir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah an rahmet diliyoruz.

ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN TAZMİNAT DAHİL HER TÜRLÜ HAKKIMIZ MAHFUZDUR
Uluslararası sularda sivil bir gemiye karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu menfur saldırı ilgili Libya makamları nezdinde şiddetle protesto edilmiş, anılan gemiye ve bölgede bulunabilecek diğer Türk gemilerinin güvenliğine yönelik eylemlerin derhal sona erdirilmesi ve sözkonusu saldırının sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Anılan gemiye yönelik saldırı kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan tazminat dahil her türlü hakkımız mahfuzdur. Konu hakkında ilgili uluslararası örgütler nezdinde girişimler yapılmaktadır. Sözkonusu saldırı, Libya hava ve deniz limanları başta olmak üzere sivil altyapıyı bombalayan, BM gözetimindeki Libya Siyasi Diyalog Sürecine katılan resmi heyetlerin seyahatlerini engellemek için havalimanlarına saldıran, sivil uçakları tehdit eden ve daha önce de olduğu gibi sivil gemilere saldıran kişilerin uluslararası hukuk ihlallerinin yeni bir örneğidir. Bu tür suçları işleyenlerin BM Şartı ve ilgili BMGK Kararları çerçevesinde sorumlu tutulmaları hayati önem taşımaktadır. (DIŞ HABERLER)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024