Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2105 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Türbeye Özel ziyaret

Büyüt
Küçült
Türbeye Özel
Güncel Haberleri › Türbeye Özel ziyaret haberi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şah-Fırat operasyonu ile sınıra 253 metre uzaklıktaki yeni yerine taşınan Süleyman Şah Türbesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Şeyhmus Çakan

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte Suriye Eşmesindeki Süleyman Şah Saygı Karakolunun Suriye Devleti toprakları içindeki yeni yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Türbeyi de gezen Genelkurmay Başkanı buradaki komutanlardan Süleyman Şah Türbesi ve etrafı ile ilgili son durum hakkında bilgi aldı. Orgeneral Özel  daha sonra yakındaki Eşme Köyüne giderek burada yaşayan Türk ve Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti. Orgeneral Özele vatandaşların ilgisi dikkat çekti. Türkiyenin sınırları dışındaki tek toprağı olan Suriyenin Karakozak Köyündeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolundaki askerler, Şah Fırat operasyonuyla Türkiyeye getirmişti.

10 dönüm üzerine inşa edildi

 Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşları sınır hattındaki Bilekli Mahallesinde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alındı. Türkiye, operasyonun ardından, Şanlıurfanın Birecik İlçesine bağlı Yeni türbe sınırın 253 metre Suriye içinde bulunuyor. Türbe 10 dönümlük arazide 22 iş makinesi ve 83 asker çalıştı. İnşaat alanında güvenlik 5 tank ve 2 zırhlı araçla sağlanıyor ve alanda Türk bayrağı dalgalanıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024