Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1711 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2015 - 15:05

TSKdan havada taciz açıklaması

Büyüt
Küçült
TSKdan havada taciz

Rusyanın Suriyeye hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarını göndermesinden sonra Türkiye Suriye sınırında Rus jetleri Türkiyenin angajman kurallarını ihlal etmeye başladı. Yaşanan gelişmeler üzerine Rusya Büyükelçisi Ankarada  Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Dışişleri Bakanı da Rus mevkidaşını arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. ancak tüm bu adımlara rağmen Rusyanın Suriyedeki savaş uçakları Türkiye sınırında taciz uçuşuna devam ediyor.

TSKDAN AÇIKLAMA VAR

HAva Kuvvetleri Komutanlığı yaşanan 3. tacizi TSKnın internet sitesinde duyurdu. Açıklamada, 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir denildi.

BU 3. TACİZ

TSK, milliyetini açıklamasa da o ülke Rusya. Cumartesi ve Pazar günü de benzer taciz olayları yaşandı.
3 Ekim Cumartesi günü Hatay üzerinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına önleme yapıldı.
4 Ekim Pazar günü de 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.
Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağı, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

RUSYADAN İLK AÇIKLAMA: NAVİGASYON HATASI

Hurriyet Daily Newsdan Sevil Erkuşun haberine göre, Rusya Türkiyeye, ihlalin navigasyon hatasından kaynaklandığını bildirdi. Habere göre, Türk askeri kaynaklar, SU-30 tipi uçağın iki dakika boyunca yüzlerce metre Türk hava sahasını ihlal ettiğini ancak yapılan uyarının ardından Suriyeye döndüğünü söyledi. Askeri kaynaklar, Türk hava kuvvetlerinin, ihlal yapan uçağın, Suriye envanterinde de bulunan SU-29 ya da SU-24 olup olmadığını belirlemeye çalıştığını, daha sonra ise sadece Rusya tarafından kullanılan SU-30 tipi bir uçak olduğunu tespit ettiğini belirtti. Ankaradaki Rus Büyükelçiliği yetkilileri de Hurriyet Daily Newsa yaptıkları açıklamada, Moskovadaki Türk askeri ataşesinin hatayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

 

İlgili Haber Dışişleri: Rus uçağı hava sahamızı ihlal etti





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024