Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1895 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 05:51

TIR ihanetine tutuklama

Büyüt
Küçült
TIR ihanetine
Güncel Haberleri › TIR ihanetine tutuklama haberi

HSYK müfettişlerince yürütülen soruşturmada Adanada MİTe ait yardım TIRlarını durduran 4 savcı ile bir jandarma komutanı hakkında darbe ve casusluk suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.

Kemal Gümüş

Suriye Türkmenlerine yardım götüren MİT TIRlarının Hatay ve Adanada durdurulması ile ilgili HSYK başmüfettişlerince yürütülen soruşturma tamamlandı. Adanadaki casusluk soruşturması kapsamında açılan dava devam ederken, HSYK müfettişliği operasyonda görev alan savcılar hakkında tutuklama kararı verdi. Kararın ardından harekete geçen Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Darbe ve casusluk suçlaması

1 Ocak 2014te Hatay Kırıkhanda ve 19 Ocak 2014de Adana Ceyhanda yardım TIRlarına operasyon yapan dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay darbe ve casuslukla suçlanıyor.

Yakalama kararı HSYK BaÅŸmüfettiÅŸi talebi üzerine suç yerine en yakın ağır ceza olan Tarsus Ä°kinci Ağır Ceza Mahkemesince verildiÄŸi öğrenildi. Ä°hanet operasyonuna imza atan 4 savcı ile komutana “cebir ve ÅŸiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teÅŸebbüs etmek, devletin güvenliÄŸine ve siyasal faaliyetlerine iliÅŸkin bilgileri temin edip ifÅŸa etmek” suçlamaları yönetiliyor. 

Şişman tehdit etti Bağrıyanık direndi

Hakkında tutuklama kararı çıkan Savcı Özcan ÅžiÅŸman, dün akÅŸam evinde gözaltına alındı. Gazetecilere açıklama yapan ÅžiÅŸman, “Karar hukuksuz. Devletin savcısını bu ÅŸekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu iÅŸleyenler, cezasını çekeceklerdir” diyerek tehdit savurdu. Eski Adana BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık ise evine gelen polislere teslim olmayacağını belirterek uzun süre direndi. Savcı Ahmet Karacanın ise Gaziantepteki evinde olmadığı tespit edildi. Polis Karacaya ulaÅŸmaya çalışıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024