Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1686 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Şubat 2016 - 13:07

Timesdan YPGye top ateşi yorumu: Cehennemin Kapıları

Büyüt
Küçült
Timesdan YPGye top ateşi yorumu: Cehennemin

Yazıda, Geçici çatışmasızlık anlaşmasının mürekkebi kurumadan Suriyeye savaş geri döndü. Türkiye 2 gündür sınırdan Kürt birliklerini bombalıyor deniyor.

İncirlik hava üssüne Suudi Arabistanın savaş uçakları gönderdiğini de hatırlatan yazı, Rusya, dünya savaşı uyarısında bulunuyor. Bir Doğu-Batı hesaplaşması yaklaşıyor gibi görünüyor. Tüm taraflara savaşın ana amacının IŞİDi yenmek olduğunu ve Suriyenin parçalanmaması gerektiğini hatırlatma zamanı. Türkiye içinse Kürt sorununu güç kullanarak çözmenin zamanı değil diyor.

IŞİDe odaklanılmalı

Türkiye bir NATO üyesi olduğunu ve IŞİDle mücadelenin hayati önemdeki unsurlarından biri olduğunu unutmamalı denen yazıda, Ankara, Rusyanın desteğindeki Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında kendi mini devletlerini kurmak için karışıklığı fırsat bilmesini engellemekte kararlı yorumunu yapıyor.

Yazı şöyle devam ediyor:

Ancak Suriyenin geleceği konusunda kaygılandığını iddia eden tüm güçlerin ana kaygısı Halepin savunulması olmalı. Zira Halepin, Rusyanın hava, İran ve Hizbullahın da asker desteğini alan Esada bağlı güçler tarafından kuşatılıp, açlığa mahkûm edilmesi ve istilaya uğraması tehlikesi var.

Türkiye ve Rusya karşı karşıya gelebilir



Türkiye bu tehdidin farkında olduğu için topraklarından silahlı 350 isyancının cepheye gitmesine izin verdi. Bu güçler, IŞİD, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ya da Batı tarafından desteklenen ılımlı muhalif gruplar arasında ayrım gözetmeyen Rus uçaklarına hedef olacaklar.

Türkiye ve Rusya şimdi çatışma yolunda. Kılıçlar, Kasımda Rus uçağının düşmesiyle çekilmişti.

Rusya Suriyenin kuzeyine yabancı askerlerin girmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyor. Türkiyenin sınırlarındaki kavga yakında Suriyeli Kürtlerin kışkırtıcı bir saldırıda bulunmasına neden olabilir. Türkiye de NATOyu yardıma çağırabilir. Bu durumda Rusya ve NATOyla karşı karşıya gelir.

BBC Türkçe





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024