Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1816 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2015 - 16:50

TGC: Digitürkün tutumu basın özgürlüğüne aykırıdır

Büyüt
Küçült
TGC: Digitürkün tutumu basın özgürlüğüne

Digitürkün bazı yayın organlarını platformundan çıkarması üzerine açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Seçim öncesi Tivibudan sonra Digitürkün de Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV yi  platformundan çıkarması basın özgürlüğüne aykırıdır. Bu hukuksuz uygulamadan vazgeçilmelidir dedi.

TGC Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:
 
Seçim öncesi halkın gerçekleri öğrenme kanallarının açık tutulması büyük önem taşıyor. Ancak iktidar, halkın gerçekleri öğrenme kanallarını tıkayan uygulamalarına  ısrarla devam ediyor. 
 
Bu uygulamaları kamuoyuna kısaca hatırlatmayı yararlı görüyoruz:
 
1.İktidarın etkisiyle Digitürk Ulusal Kanalı mahkeme kararına rağmen dijital yayın platformuna dahil etmemiştir.

2. Daha sonra Tivibu, Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TVyi dijital platformundan çıkarmıştır.
 
3. Son olarak da Digitürk yürüyen bir soruşturmayı gerekçe göstererek Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV,  Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV yi platformundan çıkarmıştır.
 

İlgili Haber Digiturk o kanalları kaldırdı

 
Medya kuruluşlarının basılması, gazetecilerin başına polislerin silah dayaması, gazetecilerin dövdürülmesinden sonra, iktidar eliyle dijital yayın platformlarında sansür uygulamaları zirveye yerleşmiştir.
 
Digitürk bu kararıyla medyada eşitlik ilkesini bozmuş, basın özgürlüğüne aykırı davranmış, seçim öncesi halkın haber alma hakkını engellemiştir.
 
Tivubu gibi Digitürk de bir kamu dijital yayın platformu olarak medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsız, hakkniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek ile yükümlüdür. Digitürk bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmelidir.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024