Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1829 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mart 2015 - 13:13

TGBli 10 gence Erdoğana hakaretten dava

Büyüt
Küçült
TGBli 10 gence Erdoğana hakaretten

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında İzmire mitinge gelen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret içeren slogan attıkları ve pankart astıkları iddiasıyla Türkiye Gençlik Birliğine (TGB) üye 10 genç hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlamasıyla 1.5 yıl ile 4.5ar yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen yıl 2 Ağustosta mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanına yakın olan Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan sol gruplar, Başbakan Erdoğan aleyhine gösteri yaptı. Bu sırada yaklaşık 20 metre ilerideki binada bulunan TGB şubesinden de Erdoğanı eleştiren yaklaşık 10 metrelik Katil, hırsız Gündoğduda yazılı pankart asıldı. Polis, binanın altındaki balkona çıkarak, pankartın yarısını bıçakla kesti. Bu sırada dışarıya çıkmak isteyen ve slogan atan TGBli 10 genç gözaltına alındı. Bu sırada arbede yaşandı.10 genç, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Fehmi Aşgun, pankartı asıp, slogan attıkları iddia edilen Görkem G., Uğraş Y., Rasim D., Hakan G., Batuhan T., Ekrem Erkin S., Burak K., Tuna S., Caner E. ve Erden Ş. hakkında, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 1.5 ile 4.5ar yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüphelilerin atılı suçu işlediğinin, tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşıldığını, yargılamalarının yapılarak, mahkemece suçlarının sabit görülmesi halinde, eylemlerine uyan yasa maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi. Savcı, şüpheliler tarafından sarf edildiği ileri sürülen diğer sözlerin ise, düşünce açıklaması niteliğinde olduğunu ve hakaret unsuru içermediğini belirtti.

Haklarında dava açılan 10 kişinin, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024