Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2526 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:02

Terörle ilgili habercilik uzmanlık ister

Büyüt
Küçült
Terörle ilgili habercilik uzmanlık
Güncel Haberleri › Terörle ilgili habercilik uzmanlık ister haberi STAR Gazetesi yazarı Ardan Zentürk, terörle ilgili haberciliğin bir uzmanlık alanı olduğunu belirterek, Herkes Türkiyede ne yazık ki Türk medyasında her konuda fikir sarf ediyor.

Dış politika, ekonomi, bir uzmanlık alanıysa terörle mücadele ya da terör haberciliği bir editöryal uzmanlık gerektiriyor” dedi. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Medyada Terörün Temsili” başlıklı panelinde konuşan Zentürk, terörle ilgili yapılan yayıncılığın önemini anlattı. Türkiyede ve dünyada terör olayları haber yapılırken nasıl bir dil kullanıldığı konusunda bilgi veren Zentürk, gazeteci ile terör haberi arasında çok riskli bir ilişki olduğunu söyledi. İntihar girişimi ve rehine olaylarında gazetecinin “olaya yön verecek unsurlardan biri olmamak” gibi bir ilkeyle davranmak zorunda olduğunu kaydeden Zentürk, gazetecinin, terör karşısında devlet düşünce sistemini ve aklını çok iyi bilmek zorunda olduğunu aktardı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024