Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 666 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2023 - 04:49

Tekin: Müfredat değişikliğinde sona yaklaştık

Büyüt
Küçült
Tekin: Müfredat değişikliğinde sona
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm sınıfları kapsayacak şekilde müfredat değişikliği için çalışmalarda sona yaklaştıklarını ve bir sonraki Kabine toplantısına kadar detayları paylaşacaklarını belirtti.

Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleÅŸtirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Tekin, çalışmalarına devam edilen müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸinde sona yaklaÅŸtık"

Bakan Tekin açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

Ders sürelerinde kısalma olmayacak. SadeleÅŸtirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaÅŸtık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸinin detaylarını paylaÅŸacağız.

Gelecek yıldan itibaren kademeli uygulanmaya başlanacak

Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın (MEB) okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eÄŸitim kademelerinde hazırlıklarını yürüttüÄŸü yeni müfredat, 2024-2025 eÄŸitim öÄŸretim döneminde, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beÅŸinci ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli ÅŸekilde uygulanacak.

Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla baÅŸlatılan müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸine yönelik hazırlık çalışmaları, OrtaöÄŸretim Genel MüdürlüÄŸünün koordinasyonunda bu yılın haziran ayında baÅŸladı.

Okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eÄŸitim kademelerinde yürütülen yeni müfredat süreci kapsamında, bakanlık bünyesindeki ilgili birimlerde komisyonlar oluÅŸturuldu.

Komisyonların akademisyenler, eÄŸitim paydaÅŸları, eÄŸitim yöneticileri ve öÄŸretmenlerin aralarında olduÄŸu geniÅŸ katılımla düzenlediÄŸi çalıştaylarda, müfredatın yol haritasının belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütüldü.

SadeleÅŸtirme gerekliliÄŸi öne çıktı

Bakanlığın müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸi çalışmalarını yürüten ilgili genel müdürlükler de haziran ayından bu yana ayrıca çok sayıda çalıştay düzenledi.

Bu çalıştaylarda da akademisyenlerden eÄŸitim paydaÅŸlarına, eÄŸitim yöneticilerinden öÄŸretmenlere çok geniÅŸ kesimden müfredatla ilgili görüÅŸler alındı ve raporlandı.

MEB'in yeni müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸinin detaylarının, bir sonraki Kabine toplantısına kadar açıklanması bekleniyor.

Yeni müfredat, 2024-2025 eÄŸitim öÄŸretim döneminde, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflardan itibaren kademeli ÅŸekilde uygulanacak.

Müfredatta sadeleÅŸtirme vurgusu

Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸini tüm sınıfları kapsayacak ÅŸekilde çalıştıklarını belirterek, "Söz konusu deÄŸiÅŸiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleÅŸme olacak." bilgisini vermiÅŸti.

Ä°lkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular bulunduÄŸunu vurgulayan Tekin, bu konuları sadeleÅŸtirmek veya çıkartmak üzerine çalışmaları yoÄŸunlaÅŸtırdıklarını, bazı konuların da pedagojik usullerle anlatılmadığını, lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konunun birbirini tamamlamadığını ifade etmiÅŸti.

Miili EÄŸitim ,Tekin ,Müfredat ,DeÄŸiÅŸiklik





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024