Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2385 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mart 2016 - 16:43

Tarsusta kuduz alarmı!

Büyüt
Küçült
Tarsusta kuduz

Olay, 1 Mart Salı günü meydana geldi. Fahrettinpaşa ile Bolatlı Mahallesi arasındaki ormanlık alanda tilki tarafından ısırılan köpek kısa süre sonra telef oldu. Ölen köpeğinin ağzından köpük çıkmasından şüphelenen İbrahim G., durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdi. Yapılan incelemede ölen köpekten alınan numunede laboratuvar sonucunda kuduz hastalığı çıkması sonucu İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kaymakam Bekir Atamaca başkanlığında toplandı.

Komisyon, hastalıkla ilgili olarak 18 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kuduz hastalığından korunma ve kuduz hastalığı ile mücadele yönetmeliği hükümlerine göre hareket edilmesine karar verdi.

İŞTE RİSK BÖLGESİNDEKİ MAHALLELER


Komisyon tarafından alınan kararda, Fahrettinpaşa, Bolatlı, Reşadiye, Tozkoparan, Akşemsettin, Kavaklı, Kemalpaşa mahalleleri kuduz risk bölgesi ilan edildi.

Kuduz risk alanına giden uygun yerlere üzerinde Kuduz risk bölgesi yazan okunaklı tabelalar yerleştirilmesine karar veren komisyon, belediyeler ve muhtarlıklar tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın kuduz risk bölgesindeki tüm sahipsiz ya da başıboş köpek ve kedilerin toplanıp bakımevine konulup, aşılanmasına, bakımevine önceden getirilen köpek ile sonradan getirilen köpeklerin temasının engellenmesi istendi.

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024