Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3301 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2015 - 11:17

Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz mahkemeye çağrıldı

Büyüt
Küçült
Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz mahkemeye

28 Şubat Davasında mahkeme, eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmazın gelecek duruşmaya katılması hususunda çağrı kağıdı çıkartılmasına, Çiller ve Yılmazın duruşmaya katılmamaları durumunda ise haklarında zorla getirilme kararı verilebileceğine dair ihtarda bulunulmasına karar verdi.

28 Şubat dönemine ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 80. duruşması sona erdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngır, 28 Şubat Davasında yarın ifade vermesi beklenen eski Başbakan Mesut Yılmazın Almanyada olduğu için duruşmaya katılmayacağını bildirdi.
Duruşmada, YAŞ kararıyla 1997de TSKdan ilişiği kesilen ve kendisine dava konusu belgeler gönderilen Tamer Tatar, tanık olarak dinlendi.
Genelkurmay Askeri Savcılığına 2 yıl önce verdiği ifadede dokümanların ve CDlerin kendisine Ankaradan kargoyla gönderildiği belirten Tatar, Belgelerin bana komplo olabileceğini düşünerek göndericinin adını taratmıştım. Ahmet Yılmaz adına Yenimahalleden iş yerime yollanmıştı. Zarfı açtığımda içinde belgeler vardı, gizli ibareli olduğu için ben de Beşiktaş Adliyesine götürerek adli makamlara teslim ettim. İçeriği hakkında bilgi sahibi değilim diye konuştu.
Kendisine ikinci kez kargoyla belge geldiğini, fakat kimin gönderdiğini hatırlamadığını öne süren Tatar, TSKdan ilişkim kesildikten sonra neden ihraç edildiğim belirtilmedi, sonra disiplinsizlikten atıldığım söylendi. Eşim askeri doktordu, çok sıkıntı yaşadık, mobbing uygulandı dedi.

Sanık avukatlarının, çocuklarının isminin Fetullah Gülenin koyup koymadığını sorması üzerine Tatar, Bu söylentileri ben de duydum ama Fetullah Gülenin çocuklarımın ismini koyduğunu dair söylentiler doğru değil yanıtını verdi.
Sanıklardan Mustafa Özbey, Tamer Tatar, Fetullah Gülen Cemaati adına Afrikaya gidip 100den fazla göz ameliyatı yapmıştır. Tamer Tatar söyleyecekleri şeylerle sizleri veya bizi kandıracağını düşünüyorsa büyük bir gaflet içindedir. Sizden ricam bu şahsı burada değil Fetullahla ilgili bir davada değerlendirirseniz sevinirim değerlendirmesinde bulundu.

MAHKEME ARA KARARI AÇIKLADI

Bazı sanık avukatları, müvekkillerinin yurtdışına çıkış yasaklarının bulunduğunu ve bu yasağın kaldırılmasını talep etti.
Sanıklardan Çetin Doğan, Batı Çalışma Grubu (BÇG) Başkanı olarak dava konusu gerçek evraklara bakıldığında grubun kuruluş amacında irticaya ve siyasi faaliyetlerine geçit vermemek için yurtiçindeki faaliyetleri hakkında ilgililere ve yetkililere yasal zeminde bilgi vermek olduğunu, eylem planının da düzmece olduğunu öne sürdü.

Doğan, kızı ve oğlunun yurtdışında olduğunu, torunlarını göremediğini belirterek, hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
Müşteki avukatlarından Emrullah Beytar da Sanıklar, BÇGnın yasal bir yapı olduğunu dile getiriyorlar ancak Güven Erkaya, Sadece MİTin vereceği bilgilere güvenemezdik. MİTe güvenemiyorduk demişti. BÇG anlatıldığı gibi masum bir çalışma grubu değildir diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, yurtdışı yasağı kaldırılması konusunda kararın mahkemede olduğunu belirterek, dosyada karar verecek kadar delile ulaşıldığını ve mahkemenin de yeterli kanaatte olması halinde esasa ilişkin görüşünü açıklayabileceğini söyledi.
Duruşmaya yarım saat ara verildi. Mahkeme Başkanı Şıngır, verilen aranın ardından ara kararı açıkladı.
Şıngır, eski başbakanlar Tansu Çiller ile Mesut Yılmazın gelecek duruşmaya katılması hususunda çağrı kağıdı çıkartılmasına, Çiller ve Yılmazın duruşmaya katılmamaları durumunda ise haklarında zorla getirilme kararı verilebileceğine dair ihtarda bulunulmasına karar verdi.

Ayrıca Mahkeme, Milletvekili Hüseyin Kocabıyıka da yeniden çağrı kağıdı gönderilmesini karara bağladı.

Mahkeme, sanıklardan Oğuz Kalelioğlu, Çetin Doğan ile Şevket Turan hakkında uygulanan yurtdışı yasağının 20 bin lira kefalet karşılığında kaldırılmasına hükmetti.
Müştekiler, Şükran Topçu, Nurten Dedeoğulları?, Tuğba Aksoy, Yıldız Doğan, Hüseyin Ergün ve Hamide Söylerin de davaya müdahillik taleplerinin kabulüne karar veren Mahkeme, müştekiler Vakkas Doğan ile Kanber Kanın müdahillik taleplerinin reddini karara bağlayarak duruşmayı erteledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024