Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1701 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2015 - 11:43

Tahşiye Grubu bulunamadı

Büyüt
Küçült
Tahşiye Grubu
MİT, Radikal Tahşiye Grubu veya Radikal Mehmet Doğan Grubu adı altında herhangi bir örgüte dair tespitin bulunmadığını bildirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından,Paralel Devlet Yapılanması ın (PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla, 33 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkemeye gönderilen yazıda, Radikal Tahşiye Grubu, El Kaide yanlısıRadikal Mehmet Doğan Grubu veya Radikal Mehmet Doğan Grubu adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı bildirildi.
 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ce, Radikal Tahşiye Grubu, El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu veya Radikal Mehmet Doğan Grubu adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütünün olup olmadığı, var ise El Kaide terör örgütü ile bağlantısının bulunup bulunmadığı, 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde veya sonrasında herhangi bir istihbari bilgi veya çalışmanın yürütülüp yürütülmediği hususlarının sorulması için MİTe gönderilen yazıya cevap geldi.
 
Mahkemeye dün ulaşan yazıda, talep edilenlere ilişkin Müsteşarlık kayıtlarında araştırmanın yapıldığı belirtildi. Yazıda, Radikal Tahşiye Grubu, El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu veya Radikal Mehmet Doğan Grubu adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı belirtildi.
 
Yazıda, Tahşiye Grubu veya Mehmet Doğan Grubu isimli dini motifli yapılanma hakkında Müsteşarlığın faaliyet konuları kapsamında, teşkilat usul, prensip ve teknikleri kullanılarak yürütülen çalışmalar esnasında; Mehmet Doğanın kaleme aldığı Esrarname adlı kitapta ayet, hadis ve Risale-i Nurlardan alıntılarla yaptığı şerhlerde Şuayp Bin Salih olarak adlandırdığı Usame Bin Ladini mehdinin komutanı, El Kaideyi ise mehdinin askerleri olarak izah ettiği yönünde istihbari bilginin elde edildiği ancak söylem bazında dile getirdiği söz konusu bilginin şiddete veya silahlı teşkilatlanmaya dönüştürüldüğüne dair bir tespitin olmadığı bildirildi.

Yazıda, Söz konusu gruba yönelik İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü e 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde ya da sonrasında intikal ettirilen herhangi bir not ya da yazı bulunmamıştır denildi.

Kaynak : Vatan

mit ,taşhiye,açıklama





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024