Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2561 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

Tahliyeler Gülene doğum günü hediyesi olacaktı

Büyüt
Küçült
Tahliyeler Gülene doğum günü hediyesi

Paralel yapının yarım kalan sinsi planının, 75 tutukluyu örgüt lideri Gülenin 75. doğum gününe denk gelen 27 Nisanda tahliye etmek olduğu ortaya çıktı. Fakat, Fethullahçı Terör Örgütünün bu planı önlendi, hediye yattı.

Paralel Yapı davasındaki 75 tutuklunun tahliyesi oyununun, Fethullah Gülene 75inci yaş günü hediyesi olarak planlandığı ortaya çıktı. Plan tutsaydı, bu kişiler Gülenin doğum günü olan 27 Nisanda salınacaktı.


Paralel Yapı ın krize yol açan tahliye kumpasının altından çok çarpıcı detaylar çıktı. Aylardır tutuklu olan 75 şüphelinin tahliyesinin özellikle Pensilvanyadaki Fethullah Gülenin doÄŸum günü olan 27 Nisan tarihine denk getirilmeye çalışıldığı belirlendi. Tahliye kumpası için 20 Nisanda düğmeye basan Paralel örgüt önce, 29. Asliye Ceza Mahkemesi e baÅŸvurup tutuklama kararını veren 10. Sulh Ceza Hâkimi in reddini ve şüphelilerin tahliyesini istedi. 4 gün bekleyen 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ise 24 Nisan Cuma günü, mevzuata aykırı bir ÅŸekilde Paralel şüphelilerin avukatlarının bu talebini kabul etti. Ardından da 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa BaÅŸeri tahliye taleplerini deÄŸerlendirmek üzere görevlendirdi.

PARALEL MEDYA DA ÅžOV YAPACAKTI
Hâkim BaÅŸer ise ertesi gün, yani 25 Nisan Cumartesi gecesi, yetkisiz ve hukuksuz olarak 75 kiÅŸinin tahliyesine karar verdi. EÄŸer Paralel Yapı ın planı tutsaydı, cumartesiyi pazara baÄŸlayan gece tahliye için müzekkereler yazılmış olacak, 26 Nisan Pazar günü evraklar dolaÅŸtırılacak, iÅŸ günü olan 27 Nisan Pazartesi de iÅŸlemler tamamlanacaktı. Fethullah Gülenin 75. doÄŸum günü olan 27 Nisan Pazartesi sabahı, aralarında Samanyolu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca, Paralel Yapı sanıkları polis ÅŸefi Yurt Atayün, Ömer Köse ve Ali Fuat Yılmazerin de olduÄŸu tüm şüpheliler, Paralel medyanın canlı yayınları eÅŸliÄŸinde ÅŸov yaparak tahliye edilecekti. Fethullah Gülen 75inci yaşına müritlerinden 75inin tahliyesi hediyesiyle girecekti. Ancak, Gülene yaranma amaçlı tahliye kumpası bağımsız yargıya takıldı.  (Sabah)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024